BLOG

My cup of tea

DSC_3598

Detta har blivit mitt favvote i vinter. Ekologiskt så klart!DSC_3599Finns att köpa på cold storage eller market place här i Singapore.

 

Ja, det har inte varit mycket action i Singapore sedan vi kom tillbaka. M är på jobbresa och Alma har blivit sjuk. Hon är alltså både sjuk och yetlaggad och jag kan med andra ord inte lämna lägenheten, eller sova för den delen. Idag bytte jag ut lunch med vännerna med att bli kräkt i ansiktet. Jorå, du läste rätt. Alma kräkte mig rakt i ansiktet. I ansiktet. Just i den stunden tyckte jag allt lite mer synd om mig själv än henne.

Något att tänka på när du har ett barn med feber i tropisk hetta är att sänka temperaturen. För en svensk som mig så känns det mest naturligt att se till att sjukt barn inte fryser och lägga på en extra filt. Men här är det aircon som gäller för att försöka få ner febern lite. Igår lyckades jag sänka Almas feber med en hel grad genom att ge henne ett svalkande bad och sätta på aircon. Så tänk motsatt om du sitter med ett febrigt barn i Singapore, se till att barnet inte blir för varmt.

 

KRAM Sara

Well, there isn’t much happening in Singapore with M being on a businesstrip and Alma being sick. I can leave the apartment, or sleep :-). But I learned that when you are dealing with a sick kid in tropical heat you need to make sure that your baby don’t get to hot (totally opposite from Sweden). I managed to get her fever down by giving her a cool bath and put on aircon.

 

Comments

 1. pilla 6 January, 2015 Reply

  Krya på Alma! Alltid jobbigt att vara sjuk. Teet såg väldigt gott ut, ska leta efter det hemma!

 2. Eva 9 January, 2015 Reply

  Krya på dig Alma! Vilken supersöt temugg. Precis en sån man ska ha till sitt kvällste.

  • Kamron 25 December, 2016 Reply

   Well done to think of sohmteing like that

 3. Agatha 25 December, 2016 Reply

  Finding this post has ansrewed my prayers