BLOG

My view

Nästan alla taxibilar i Shanghais pryds av en reklam-tv. Tur att man kan stänga av ljudet säger jag för just när jag åker taxi till jobbet vill jag gärna ha lite lugn och ro.  

Tillbaka i Shanghai betyder även att jag är tillbaka i Shanghais taxibilar. Jag vågar inte tänka på hur många mil jag åkt i dessa de senaste tre åren… Vi tillhör skaran som åker väldigt mkt taxi, varje dag till jobbet för att vara exakt. Det kostar oss ca 30kr enkel väg men då är vi ju två som delar. Hem tar vi metron, 4 kr var. Ni såg ju hur trångt det kan vara på metron här i Shanghai så på mornarna unnar vi oss lyxen att ta taxi :-).

Annars så har vi efter mycket vånda äntligen ämt oss för vilken lägenhet vi vill bo i. Det bli duplexen, om landlorden nu går med på våra krav vill säga. Det är hårda förhandlingar när det gäller boende i Shanghai. Just nu förhandlar vi om rätten att göra hål i väggarna… Självklart för dig kanske men inte här i SHanghai. I vår första lägenhet fick vi betala 500kr för varje vägghål, crazy! Så låt oss hålla tummarna att allt går vägen och att vi snart har en ny duplex lägenhet att inreda 🙂

Kram Sara

Comments

  1. Malin w-h 21 March, 2012 Reply

    Å helt galet, 500 kr för ett hål i väggen medan taxin kostar 30kr? Helt galet!!