BLOG

My yoga-love

Yoga på kinesiska muren, 2008

 

Yoga på en paradisö i Malaysia, 2009

 

Yoga i Kambodja 2012

 

Yoga på Hawaii (med en liten bulle i ugnen), 2012.

 

Jamen det är ju bara så, att jag är lite kär i min yoga. Jag har yogat mer eller mindre regelbundet i snart 10 år. Ibland någon gång i månaden, ibland varje dag flera månader i sträck. Jag har till och med arbetat som yoga-instruktör under några år i Lund. Och jag tror aldrig att jag kommer att sluta med yogan. Den är lite magisk tror jag och ger så mycket mer än en regäl fysisk utmaning. För tro mig även efter 10 års träning ramlar jag fortfarande ihop i en svettig hög och får ödmjukt erkänna att jag inte bemästrar handstående idag heller :-). Yogan har även hjälpt mig att lära känna min kropp, utvecklat min förmåga att lyssna inåt, hjälper mig att acceptera mig som jag är (även när min utveckling går bakåt), andas….

Speciellt nu som gravid har jag verkligen uppskattat min yoga. Det har faktiskt varit den enda träningsform som hållit hela vägen fram, som har kunnat ge precis rätt utmaning utan att skada eller slita. Det har varit den enda träning som tillåtit mig att svettas, stånka och stöna utan att det kännts obehagligt. Som en sista uthållig vän, den som aldrig sviker. Att det dessutom ska vara mycket bra förberedelse för en förlossning är himla fin bonus.

Nä mina vänner, yogan kommer jag nog aldrig sluta med! Har du någon träning som du inte kan vara utan? Som ger dig det där lilla extra?

 

Kram Sara

Comments

 1. Monica-Gravid med nr 1 10 January, 2013 Reply

  Har aldrig provat yoga men har alltid varit lite nyfiken på att testa det :) Kanske en perfekt träningsform att börja med när bebis är ute! Kram!

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Jag kan varmt rekommendera yoga så klart. Bara att testa!!!

 2. Madde-Bäbis i februari 10 January, 2013 Reply

  Vad härligt med yoga.. Testade det en gång och hade MASSA träningsvärk efter det. Och ändå tränade jag 5-6 gånger i veckan innan graviditeten...Men herregud vad stel jag var, pinsamt ju...:) Ska testa yoga efter graviditeten sen när man ska komma igång igen, tror det kan vara bra..:).. Nu är jag som en lastbil så hoppas yogan ett tag till,hehe! Har du testat crossfit? Det är verkligen en träningsform jag inte kan/kommer kunna vara utan. Tränade crossfit till vecka 25 sen gick det inte mer...Saknar det som tusan :)

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Hahah, ja yoga aktiverar muskler man inte visste fanns :-) Har faktiskt aldrig tränat cross-fit, tror inte att det finns här i Shanghia men har hört massa gott om det. Måste testas en dag! Kram

 3. Nellie 10 January, 2013 Reply

  För mig är det nog träning generellt, fast yogan har en speciell plats i mitt hjärta. Det ger ju så mycket mer än fysisk träning. Sist jag yogade regelbundet var när jag var gravid, och jag håller med, det är verkligen den bästa formen av fysisk träning med en bulle i ugnen. Att jag hade en drömförlossning har jag säkert delvis yogan att tacka för. Hoppas du kommer uppleva detsamma. Kram

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Åh det hoppas jag med!!! Har så många nybliva mammor i min närhet med riktigt svåra förlossningar bakom sig. Men jag övar och övar på anding, yoga, sitta i "squatting"... Hoppas så att det kommer att hjälpa!

 4. Sanna ;D 10 January, 2013 Reply

  Härliga bilder!:D Jag håller också på med yoga, men jag skulle säga att vara ute och springa är verkligen toppen, men det ligger på hyllan nu under vintern.

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Ja, srpinga kan vara såå skönt när man komme rin i rätt flow. Dock inte så passande träning med en bulle i ugnen...

 5. Sarah 10 January, 2013 Reply

  Va mysigt de ser ut på stranden :)

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Det var det oxå!

 6. Malin 11 January, 2013 Reply

  Så duktig du är! Jag har velat testa många gånger men har fortfarande inte kommit till skott!! Måste göra det!! Kram!

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Ja, just do it!!! Måste testas iaf :-)

 7. Anna 11 January, 2013 Reply

  Kan tänka mig att yoga funkar utmärkt som gravid! Har dock bara testat yoga sporadiskt, men blir sugen att utforska det mer. Just nu är jag helt såld på bodypump/skivstång eller vad man vill kalla det. Men tycker det är så kul att lyfta lite skrot i grupp och till hög musik!!

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Ja, bodypump gillar jag med. Musklerna blir så härligt slutkörda!

 8. Nina 11 January, 2013 Reply

  Jag gick på yoga i våras och fastnade verkligen för det, hade hoppats på att kunna gå på gravidyoga i höstas men instruktören flyttade från lilla Lidköping tyvärr.. Men kommer att köra igång igen så snart jag är "fit for fight" underbar träningsform. Ha en fin fredag! Kram.

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Åh vad synd. Jag har laddat ner lite olika gravidyoga program som funkat väldigt bra för mig. Men det kräver nog att man yogat en del innan. Men, nu är det ju inte lång tid kvar innna vi kan gå tillbaka och träna som vanligt :-)

 9. annelie 12 January, 2013 Reply

  Vilka härliga bilder och va duktig du är! Yoga Bas finns på mitt träningscenter och jag funderar på att börja. Men jag vet inte varför! Kanske du kan hjälpa mej med det? :) Yoga Bas låter ändå som något som skulle passa mej. Sist jag gick på yoga regelbundet var 2007, och nu vet jag inte om jag törs för jag är så stel. Kram!

  • sara 13 January, 2013 Reply

   Klart du ska testa, det skadar ju inte :-). Bra komplement till den annars ganska hårda träningen du brukar köra. Yin och Yang lixom :-)

 10. Anna 14 January, 2013 Reply

  Vet du någon bra nybörjaryoga? (program, pass eller bok) Har testat en gång på Gerda men skulle gärna veta hur jag kan yoga hemma också. Minns en video du la ut på bloggen men det verkade ganska avancerat... Jag gillar den mesta formen av träning: löpträning, Gerda, styrketräning (hemma el BP), simning, cirkelträning etc. Tycker t.o.m. om intervall-löppass :)