BLOG

Ny favorit i badrummet

DSC_0496

Det ser inte bättre ut,  Burts Bee har tagit över vårt badrumsskåp. Burts Bee är ett skönhetsmärke som lovar så naturliga produkter som möjligt. Fotcremen är amazing!!!

DSC_0499

Alma tvättar numera kropp och hår med deras barnprodukt. 98.9% naturliga ingredienser och det känns helt ok med mig.

DSC_0503

Jag har letat flera år efter ett ekologiskt och naturligt schampo som även tvättar rent men jag har aldrig hittat rätt. Detta schampo är nästan helt naturligt (99%) och tvättar rent och snyggt. Ja tack säger jag!

DSC_0504För ansiktet har jag bara provat deras återfuktningsmask, helt underbar! När mina andra ansiktsprodukter är slut ska jag prova rengörningen också.

 

För lite mer än ett år sedan började jag fundera på vad som fanns i mitt badrumsskåp och ämde mig snabbt för att byta ut alla kemikalier mot naturliga produkter. Det har visat sig blir en lång resa. Hårmässigt har det inneburit otroligt fett hår och otaliga tester av olika schampo. Ansiktet har jag tvättat med olja (som resulterade i finn-attack) för att sedan prova mig fram bland olika ekologiska märken. Mitt senaste test, Maria Åkerberg, har tyvärr gett mig utslag. Synd för det är fina produkter, jag har bara otroligt känslig hy. Just nu är det enda jag använder på ansiktet vatten och mandelolja tills alla utslag gått över. Sedan måste jag leta upp en bra ansiktstvätt som inte ger mig utslag. Jag gör min egen deo sedan ett år tillbaka, den bästa deon jag någonsin haft! Och min allra bästa vän i badrumsskåpet är mandelolja, den smörjer jag kropp och ansikte med dagligen.

Men, jag har efter över ett år av tester kommit fram till att helt naturlig blir jag inte i badrummet. Jag har helt enkelt för svårt att hitta bra produkter, speciellt för håret. Min nya absoluta favorit är numera Burts Bee. Ett amerikanskt märke som tillverkar naturliga produkter. Inte ekologiska, men naturliga. De flesta produkter innehåller ca 99% naturliga produkter. Och för mig är det good enough! Mina vanliga parfymer har jag kvar. Testade ett tag att dofta gott med lavendelolja men luktade mest gammal tant. Så nopp, jag sprutar fortfarande på mig kemikalie-baserad parfym :-). Och kläderna tvättar jag med vanligt tvättmedel, fast utan parfym. Det har blivit en bra kompromiss hos oss. Sminket har jag bara så smått bytt ut. Mina läppstift och glans köper jag från Burts Bee. På ansiktet använder jag mineral foundation, inte helt naturligt men nära. Annars använder jag mina gamla kemikalie-favoriter.

Hur tänker du kring badrumsprodukter? Kör du naturligt eller har du dina favoriter?

Burts Bee hittar jag på Sephora i Singapore. I Sverige kan man tex köpa dem online här.

KRAM Sara

 

Comments

 1. Anna 30 April, 2015 Reply

  Jag har liksom du börjat se över badrumsskåpet. Använder numera UNEs mascara och gör mitt eget ansiktsvatten av äppelcidervinäger. Försöker ta en sak i taget men målet är 100% naturligt. Ibland får "så miljövänlig/ekologisk som möjligt" vara good enough (min nagellacksborttagning & parfym).

  • lifeinsingapore 3 May, 2015 Reply

   Åh, hur är den masacaran? Kladdar den? Måste ha en mascara som klarar att man konstant är lite småsvettig så har höga icke-kladd krav :-)

   • Anna 4 May, 2015 Reply

    För mig har den aldrig kladdat men den kan vara lite grynig. Luktar .. inte alls kemikalier så känns bra ha den nära ögonen.

 2. Malin 30 April, 2015 Reply

  Intressant att du har hittat en produkt som även fungerar till barn. Jag har letat nu efter lotion till E. Kör med Sophie the giraff. Tror de är bra. Jag är på jakt efter en solfaktor för barn. Inte för att man skall smörja in barn under 1 år men ifall ifall som de sa på BVC. En hand eller fot kan ju sticka ut i solen. Men jag känner inte för att använda "bamses solfaktor" om du förstår vad jag menar... Något tips du som bor med solen året om? Kram

  • lifeinsingapore 3 May, 2015 Reply

   Här i Singapore rekommenderar man solskydd från 6 månader. Det går lixom inte att undvika solen här så då behöver man solcreme mer. Men, jag sätter bara på alma solcreme om vi ska vara ute i solen länge. Om vi bara ska gå till metron, eller om det är molningt eller om det är tidigt fm, sen em sätter jag inte på solcreme. Försöker hålla mig i skuggan istället. Så Alma har kanske solcreme 2-4 ggr i månaden. så inte ofta. Jag har resonerat som så att hellre lite färg än solcreme. Absolut inte bränna sig!!!! Men få lite lite färg. Och det har alma på händer, underarmar, fötter och underben. Så en vanlig sommardag i Sverige om man inte ska göra ngt speciellt hade jag inte satt på solcreme. Bara om man typ ska till stranden, vara ute en hel dag etc. Personligen tror jag att kemikalierna är värre än att utsättas för lite sol. Men det är ju så personligt! Jag köpte en bra creme på apoteket i Sverige. ett franskt märke. Minns inte namnet man kan inte finnas många. den var dyr dock, över 200kr. annars har jag köpt ekologiska solcreme för barn i eko-butik här i SIngapore. Lycka till!

 3. Caroline 4 May, 2015 Reply

  Hej! Oh, den serien känner jag väl igen, finns överallt här. Jag använde "intense hydration" serien hela första två åren vi bodde här och var riktigt nöjd. De gör även jättesöta bebiskläder i mjuk ekologisk bomull :) http://www.burtsbeesbaby.com/ Nu har jag däremot gått över till ett nytt märke i USA som heter Beautycounter (www.beautycounter.com). Min frisör rekommenderade och är återförsäljare (lite av ett pyramid märke än så länge). Det bästa med den serien är att pengarna går till välgörenhet (breast cancer fund och healthy child healthy world) men även till att aktivt ge stöd till att lobba till staten om lagändring kring "säkra produkter". Det är nämligen så att jämför man med EU så finns 1,300 ingredienser på "förbjudet" listan medan USA har 11 (!!) och en lagändring har inte gjorts sedan 1938, det innebär att amerikanska befolkningen är försökskaniner för miljontals ingredienser som man köper från butikshyllorna, och enbart vid rapportering om allergier och andra reaktioner kan de eventuelllt tas bort från produkten i fråga. Är det inte hemskt!! Så när jag blev varse om detta, började läsa på då kände jag att detta märke vill jag stödja (kan ju inte rösta i USA, men med detta kan jag påverka något i alla fall hihi) Dessutom är deras produkter beroendeframkallande och såååå dryga, älskar varenda droppe! Jag vill också rekommendera Environmental Working Group, de har en app som heter EWG. Den kan man scanna barcodes med eller söka på hudvårdsprodukter, de största (som Burt Bees, Body Shop, Jergens, Dove etc) finns med och de rangordnas från 0-10 beroende på hur säkra de är. Säkra som i inga parabener, parfymer osv osv... Jag tog appen och gick igenom en efter en av mina produkter och på så sätt började jag kemikalierensa. Om ett företag inte kommer upp kan det bero på att de inte är bekväma med att visa sina ingredienser (tex Mary Kay). Jag hörde en kvinna prata (på ett event för beautycounter) att hon haft flera missfall och många år av försök att bilda familj. Hon kände att något inte var rätt och sökte sig till en Kinesiolog, som inför första träffen bad henne ta med alla hennes dagliga produkter (hår, hud, tvättmedel, rengöringsmedel, parfymer osv) och hon började visa henne ingredienser i de vanligaste produkterna hon använde hade fertilitetsstörande ämnen. De började kemikaliebanta och vips så var hon gravid . Helt otroligt och väldigt inspirerande! Ja, det blev ett långt inlägg, men tycker också detta är ett viktigt ämne för oss och vår framtid. Lycka till i fortsättningen och dela gärna med dig av receptet på din deodorant! Många Kramar!

  • lifeinsingapore 5 May, 2015 Reply

   Åh vilka bra tips! Tack vännen! Det är likadant här i Singapore. Här är inte alls samma kontroller och krav som i Europa så man måste lixom ha mer koll själv. Jag tycker att det känns läskigare och läskigare med alla kemikalier... Deon är barnsligt enkel att göra. Grundreceptet är detta: 1 msk bikarbonat 1 msk cocosolja 1 msk majsmjöl. blanda. Klart! Men detta blev för starkt för min hy, kliade och fick utslag. Så nu kör jag 1 msk bikarbonat och 2msk av det andra. Beroende på temeperatur och hur du vill ha din deo (flytande, kräm etc) så variera mängden majsmjöl. Jag har min som en tjock creme som jag smetar på med fingrarna. Men när jag tog hem den till sverige på vintern stelnade oljan och den blev hård som tegel så man får prova sig fram. Hållbarhet på ca 1 månad sedan får man göra nytt. Superefffektiv, lätt att göra och billig :-)