BLOG

Oil Cleansing Method

DSC_1089

Detta har varit min ansiktisvård i några veckor, not anymore!!!

 

Vid det här laget vet ni väl allihop, att jag försöker gå mot ett lite renare liv, utan gifter och kemikalier. Jag har ju testat lite olika saker i köket, tex denna och denna men jag håller även på at rensar och fixar i mtt badrumsskåp. Och då min ansiktstvätt och creme precis tagit slut var det ju ett ypperligt tillfälle att go clean även inom det området.

Så efter att gjort ordentliga efterforskningar så ämde jag mig att verkligen gå back to basic och testa Oil Cleansing Method. En metod som går ut på att du tvättar ansiktet med vanliga ekologiska oljor. Alltså inga tillverkade krämer eller rengöringar alls. Bara vanlig olja.

 

DSC_1094

DSC_1096

Det är dock bra oljor jag köpt. Cocosoljan gör sig fint i köket och jojobaoljan ska få ta sig an mitt hår. Så bra köp var det i alla fall, de ska bara inte in i ansiktet.

 

Well, det kan jag inte rekommendera!!! Den första veckan var min hy vackrare som aldrig förr. Den lös och skimrade i kapp med solen, jag fick till och med flera komplimanger. Sedan kom finnarna och nu har jag slutat tvärt. Nu ska jag inte skrämma bort dig helt dock. Efter att ha forskat ännu lite mer om Oil Cleansing Method har jag förstått att det verkar vara så med denna metod, att din hy antingen älskar eller hatar den. Och om den passar din hy verkar det vara någon sorts dunderkur, tyvärr tillhör då inte jag den gruppen. Så vill du testa, kör på en liten del av ditt ansikte och testa i ngn vecka innan du låter hela ansiktet bada i ekologiska oljor.

Nu har jag dock säkert 10 arga inflamerade finnar att ta itu med och absolut ingen aning om vilken ansiktsvård jag ska välja. Nu kör jag alltså “vatten och bodybutter metoden”. Inte att föredra så alla tips mottages gärna! Dock söker jag eko-produkter utan kemikaler!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Emma 30 April, 2014 Reply

  Hello! Jag är också en av de som har testat att tvätta ansiktet med olja. Dock använde jag ekologisk olivolja istället. Jag blötte upp några bomullspads med vatten och sen lite olja. Tvätta av ansiktet och sen klart! Min hud vart precis som din men jag hade läst att detta är en slags reningsprocess för huden. Speciellt om man använt rengöring med kemikalier i eller liknande. Folk jag pratade med sa till mig att bara vänta ut det. Vilket jag gjorde... och det blev mycket bättre! Det jag förstått är också att man ska välja rätt olja för sin hud. Just nu använder jag inte olja till att tvätta ansiktet med. Mest för att min hud inte verkar ha hittat sitt rätta jag här ännu men sen får vi se. Ett märke som jag har hört mycket bra om är 100% pure. Kolla in det. Jag kommer börja göra min egen hudvård här i Singapore som ska vara organisk och ekologisk så när jag börjar med det får du gärna några testprodukter om du vill =) Sorry för ett jäätte långt inlägg haha. Ha det fint! Kram Emma

 2. Freedomtravel 30 April, 2014 Reply

  Ojdå! När vi var i Marocko sålde de arganolja som de var väldigt stolta över och som skulle vara superbra. Fast jag tillhör den här lite underliga skaran som är ÄNNU mer naturlig, dvs jag använder ingenting alls. Inga krämer, ingenting. Tvål och vatten. Schampo nån gång, men rätt sällan om jag ska vara ärlig. Denna metod är naturlig, billig, enkel och hittills verkar min hud rätt nöjd :)

 3. Malin W-H 30 April, 2014 Reply

  Hej vännen! Jag använder Bodyfarms produkter. (naturliga) Ett märke från Grekland. Finns på nätet. Dras ansiktstvätt med gurka är underbar tycker jag. Sedan ha de en del ansiktskrämer att välja bland beroende på hudtyp. Jag vill absolut inte byta.

 4. Pingback: i badrumsskåpet | lifeinsingapore

  […] Och jag har från flera håll blivit tipsad av deras spot-treatment för att få bukt på ilska finnar. Den krämen är dock inte eko, men det får det vara värt för att bli av med de finnar jag fick av att testa Oil Cleasning Method. […]

  Reply
 5. Pingback: Mothers day | lifeinsingapore

  […] cleansed…).  My skin is now feeling fab! Which hasn’t happened since I tried the oil cleansing method and got an acne-attach. And as a bonus, they had a lot of organic skinproducts in their […]

  Reply
 6. Pingback: Ny favorit i badrummet | lifeinsingapore

  […] har det inneburit otroligt fett hår och otaliga tester av olika schampo. Ansiktet har jag tvättat med olja (som resulterade i finn-attack) för att sedan prova mig fram bland olika ekologiska märken. Mitt […]

  Reply