BLOG

På min gata

20120711-084949.jpg
På gatan där vi tar taxi på morgnarna är försäljningen i full fart.

20120711-085108.jpg
Idag kunde vi köpa ormar och ankor. Kanske inte…

Ojoj, idag visade jag prov på att jag bott i Shanghai en aning för länge. Skulle få tag på en taxi i morse och precis som vanligt så är det bara att kasta sig ut på gatan när man ser en ledig taxi och ta den innan någon annan hinner före. Annars kan man bli stående i timmar. Idag råkade jag dock sno taxin från en västerländsk man i kostym som snällt stod och väntade vid gatkanten. Seniorita, sa han, I was waiting for that taxi. Varpå jag i äkta Shanghaianda svarade. Sorry Mr but that way you will never get to work on time in shanghai. Sedan hoppade jag in i taxin och åkte iväg.

Så nu sitter jag i taxin med lite dåligt samvete ändå, men sanningen är att det är djungelns lag som gäller här. Men jag skulle nog aldrig göra ngt liknande i Sverige. Där är det ju skottpengar på den som tränger sig (även om man faktiskt inte fattade att det fanns en kö). Det gäller att ta seden dit man kommer 🙂

Kram Sara

Comments

  1. Malin w-h 12 July, 2012 Reply

    Haha. Bra Sara. Det gäller att ta för sig! Om några månader kan han också seden och då är det han som "snor" en taxi framför någon annan!