BLOG

På resande fot

DSC_1626

Alma och jag på resande fot i julas. Det är tufft att åka runt med en liten, speciellt när man är själv. Men allt går, bara man vill och det hjälper med en extra puss eller två :-).

 

Jag har bokat en resa till Sverige igen. En av mina allra finaste ska gifta sig, och jag måste ju bara vara där! Men pjuh, det innebär ytterligare en resa på egenhand med Alma. Haha, jag har vänner som pustar över en tågresa genom Sverige. Prova att flyga över hela världen :-).

Men jag måste säga, att just flygresan är inte det jobbigaste med att resa själv, den går ju över ganska snabbt. Jag tycker att allt runt omkring är snäppet värre. Packa upp och ner resesängar, komma ihåg alla prylar och kånka på alla väskor släkten runt. Att packa för en natt hos en vän kräver ju nästan lika mycket jobb som att packa för två veckor känns det som.

 

cats2

Kändes som att jag inte gjorde annat i julas än att packa upp och ner Almas resesäng :-).

 

Missförstå mig rätt. Det är värt det, lätt! Annars hade jag inte gett mig på att resa själv med Alma gång på gång. Men pjuh, det är en del jobb. Under mina veckor i Sverige denna gång kommer jag därför inte sova på fler ställen än hemma hos min mamma och pappa. Det räcker att flytta runt mellan dom. Vännerna får komma till oss istället (jag har världens snällaste mamma som alltid alltid alltid går med på att låna ut sitt hus).

Här kommer mina bästa tips för dig som planerar att ge dig ut på turne med små :-).

 • Prylar. Se till att skaffa de bästa. En resesäng som inte krånglar, en vagn som du kan lassa all packning på… Det sista du behöver är en pryl som inte funkar.
 • Packa smart. De små bajsar vi de mest opassande tillfällen och ha för guds skull alltid en napp på armlängds avstånd!
 • Och packa inte mer än att du kan lassa allt på vagnen.
 • Välj att besöka vänner där du faktiskt får lov att ta lite plats. Jag har tur, mina vänner är de bästa och jag kan tex lämna Almas matkit framme och slipper packa ner och upp varenda gång Alma ska äta.
 • Men glöm inte att fråga om det finns ngn pryl i hemmet som de är extra rädd om, tex en soffa eller så. Håll ungen därifrån :-).
 • Just do it! Jag vägrar iaf att sluta göra roliga saker bara för att jag fått barn. Allt blir jobbigare, tar mer tid och kräver mer jobb. Men vad är alternativet, att sitta hemma?! Nono, det är bara att bita ihop och fokusera på den roliga delen.

Någon annan där ute med bra tips? Jag tar gärna emot dem!!!

 

DSC_1660

Jag och Alma, på besök hemma hos en av mina bästa vänner i Malmö. Det är lyx att kunna spendera ett helt dygn med de man tycker lite extra mycket om!

 

På tal om att vara på resande fot så får vi faktiskt besök idag. En vän från Shanghai som jag lärde känna när vi båda gick och väntade på våra små. Sdan blev det många mamma-fikor ska jag tala om. Och ja, Anna tar med sig mandelmassa hit så att vi kan fika vidare. På semlor :-).

 

KRAM Sara

Comments

 1. Förstår att det hjälper lite extra med en puss! Bra skrivet! Jag har tyvärr inga tips för längre resor, vi har bara åkt med lilla Arvid till familjen och vi bor nästan alla i Stockholm, med undantag från att jag har en brir i Tyskland och N har en bror i Österrike och en i Borås. Ska bli spännande och se när det blir dags för första resorna dit! :) Hoppas ni får en fin dag, eller kanske är det kväll hos er nu :)

 2. Anna Vikström 15 January, 2014 Reply

  Hej fina Sara! Som du märker själv så blir det svårare att resa med Alma ju äldre hon blir, då hon vill röra sig mer o inte nöjer sig med en sak lika länge som innan. Mitt tips är att ha surfplatta med sig på flyget. Ladda ner lite tecknade filmer o några barnappar, så du kan sysselsetta henne med det när inget annat funkar. Jag vet att många barn i min mammagrupp ÄLSKAR "masha och björnen" (masha i medved). Det ända nackdelen att denna serie finns bara på ryska, men det pratas så lite att man förstår vad som händer i alla fall :-). När kommer ni till sverige o hur länge kommer ni att stanna här? Kram

 3. Jenny Olofsson 19 January, 2014 Reply

  Du är strong som gör det! Det kan inte vara lätt inte, men barn kräver ju mycket och som mamma måste man anta utmaningarna antar jag :)