BLOG

Preggo-uppdatering

DSC_0722

Yoga i vecka 28.

DSC_0723

 

Jag yogade hela graviditeten med Alma och hoppas kunna göra så även denna gång.

 

Så var jag nyss hemkommen från ett läkarbesök med ett flygintyg i handen. När man flyger med en stor mage måste man ha ett läkarintyg som bekräftar att man är frisk och fit for fight för att flyga. Och då vi lyfter mot Sverige på torsdag (jag vet, såååå kul) så behövde jag hämta upp mitt :-).

Självklart passade jag på att göra en vanlig check-up. De går väldigt snabbt så här med andra gradiviteten. Jag har lixom inte några frågor och funderingar som jag hade med Alma. Vår lillebror sparkar och pucklar på därinne så jag vet ju att han mår bra. Jag mår helt ok, går upp som jag ska (5kg nu) och har bra värden. Mitt enda klagomål är mina ljumskar. Jag är sååå öm i ljumskarna, det känns ungefär som träningsvärken från helvetet. Värst är det är jag reser mitt upp, och ibland när jag går. Min läkare kunde bara konstatera att det är överansträngning och det enda som går att göra är att vila. Inte för att jag vet hur det ska gå till… Min enda träning år av simning och yoga och just det får jag inte ont av. Det är det ständiga flängandet upp och ner från golvet som är värst. Och hur jag ska kunna undvika det med en två-åring hemma… ni andra med småbarn vet att han lika gärna kunde bett mig sluta andas :-). Som tur var är det inget farligt alls, bara överansträngda muskler och ligament så det enda som kommer att hända är att det fortsätter göra om ont om jag inte vilar.

Ja, och vet ni vad jag också passade på att göra idag?! Vaccinera mig mot kikhosta. Jag ska erkänna att jag är skrämd (och förfärad) över trenden att välja att inte vaccinera sina barn. Här i Singapore läser jag titt som tätt om föräldrar som väljer bort vaccin. Skrämmande, alla små nyfödda som inte än hunnit få sina sprutor utsätts ju då för en risk att smittas (om än väldigt liten). Just kikhosta är ett vaccin som mamman kan ta när hon är gravid för att ge sin bebis skydd fram tills att den lilla är stor nog för sin egen spruta. Och jag som är väldigt FÖR vaccin tycker att det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Så nu har jag en öm överarm och ett fint litet plåster. Känns bra!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Martin 15 June, 2015 Reply

  Vad härligt att se en bloggare som tar upp det sunda och positiva med vaccinering!

 2. Fanny 17 June, 2015 Reply

  Kul med en preggo-uppdatering! Och att höra att allt går så bra (förutom ljumskarna då). Ha det underbart i Sverige strax! (själv är jag precis tillbaka i Japan efter en månad 'hemma' i Sverige, och det var himla fint)

 3. Nina 18 June, 2015 Reply

  Håller helt med dig ang vaccinering. Ha nu en riktigt fin Midsommar! Många kramar.

 4. Expatlisa 29 July, 2015 Reply

  Vilken fin blogg! Kul att läsa om ert liv i Singapore. Lycka till med graviditeten, nytt boende och dagis, och fortsätt yoga.

 5. Johan 6 August, 2015 Reply

  Hej Sara, Mitt namn är Johan och jag är en trogen läsare av din blogg. Hittade din Shanghaiblogg 2011, strax efter att jag själv varit i Shanghai. (jo, det grämde mig ganska mycket att jag inte hittade den innan jag reste dit)... Och fortsatte att följa bloggen under hela tiden som ni bodde i SH, för att slutligen följa med er till Singapore. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig gällande Singapore och letade efter din mailadress men tyvärr utan framgång. Så om du har möjlighet att skicka ett mail till mig som jag kan svara på så skulle jag bli tacksam. Jag fyllde i min mailadress i formuläret och misstänker att du ser den där. :-) Mvh //Johan

 6. Ina 6 September, 2015 Reply

  Hej Sara! Saknar din blogg. Hoppas familjen mår bra! Hälsningar, Ina.

 7. Josephine 26 September, 2015 Reply

  Hej Saknar också din blogg , Varma hälsningar Josephine

 8. Lotta 30 September, 2015 Reply

  Likt de andra två överst i raden saknar jag att läsa din blogg o få ta del av allt härligt som händer i underbara Singapore. Hoppas att allt är bra med dig o övriga familjen.