BLOG

Pysslar

Ojoj. Jag har inte rört min symaskin på många år men nu verkar jag ha fastnat. Det är ju ganska kul att nåla, klippa och sy ihop tygstycken. Och helt plötsligt gick mitt babynest projekt lite över styr och kuddfodral, babylakan och vimplar is all over the place.

 

Jamen, så här blev det så kallade babynestet. Ganska lätt att sy faktiskt, jag följde instruktionerna jag hittade här. Så freelansade jag lite och la till ett par handtag. Om det är någon annan i Shanghai som vill sy ett babynest så köpte jag allt jag behövde på IKEA. Stoppningen är tagna från billiga kuddar och skummadrassen är urklippt ur en babymadrass. Totalt gick det babynestet nog på 150 kr (att jämnföra med 850 kr om man köper en ny). Kanske blir det billigare om man handlar på tygmarknaden, dock är jag inte säker på att man hittar skummadrasser där, varav mitt val att åka till IKEA.

 

Ojojoj, det är lite stressigt här i lägenheten på Yongkang lu, hur det nu är möjligt när man inte jobbar :-). Helt plötsligt har jag tusen små projekt jag vill klara av innan dockans entre och efter gårdagens besök hos barnmorskan fick jag lite smått panik. Hon trodde nämligen på leverans inom en vecka :-). Jag som kallt räknat med att gå över tiden. Nu finns det ju så klart inga klara “regler” när det gäller levernasdatum av små sockertoppar men jag är redan öppen 1cm (!!!) varför hon inte trodde att det skulle dröja allt för länge. Vi får väl se helt enkelt. Jag är mest glad över att jag fått 1 cm av 10 helt gratis. Jag har många vänner som fått jobba i timmar med smärtsamma värkar för den första cm och jag har inte ens märkt min. Ett bra tecken mån tro?

I vilket fall som helst så känner jag att det är hög tid att sätta fart med allt jag vill ha klart innan dockan kommer. Idag står det vattengympa, lite shopping, rensande och middag med vänner på schemat.

 

Kram på er!
Sara 

Comments

 1. Monica-Gravid med nr 1 24 January, 2013 Reply

  Och jag som trodde du låg och krystade för fullt :D Åh, så fint det blev! Nu blev jag sugen på att göra ett eget. Får nog försöka ge mig på det.

 2. Nina 24 January, 2013 Reply

  Wow - så fint det blev! Lagom prislapp dessutom :-). Skönt att det är på gång utan att du märkt något :-). Lycka till med dagens fix och trix!

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Kul att du gillar den Nina, jag fick ju jobba lite :-kr

 3. Anna 24 January, 2013 Reply

  Så fint!! Ångrar nästan att jag inte sytt ett, men nu har hann ju hunnit bli ett halvår så det känns lite sent;) Wow, redan en cm? Man får vara tacksam för allt! Lite skillnad på när man får första och andra barnet. När storebror föddes och jag kom in på förlossningen var jag öppen 4 och hade riktigt ont och kämpat mer än ett halvt sygn hemma. Med lillebror var jag öppen 3-4 cm en vecka innan ankomst,haha!

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Ja, det verkar vara så grymt olika mellan varje förlossning. Bara att gilla läget och ta det som det kommer verkar det som :-)

 4. Nina 24 January, 2013 Reply

  Nämen vad spännande! :) och fint babynest du har sytt, blir nog en stor favorit hos bebisen. Kram.

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Ja, jag hoppas att den lilla kommer att gilla den! Kram

 5. frida 24 January, 2013 Reply

  jag tänker på dig varje dag.. och snart mycket snart så är ni tre <3

 6. Anna Vikström 24 January, 2013 Reply

  Oj va fin den blev! Riktigt smart med handtag!! När jag va i v.36 o va på ultraljud hos läkare fick jag höra att bebisen skulle komma inom 1-2 veckor utan tvekan. Jaha tänkte jag o stressade så in i bomben för att fixa allt, men lilla fröken föddes inte förrän v.40+5 ;-)

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Haha, ja i slutändan verkar det som att de små gör precis vad de vill oavsett vad barnmorskorna tror :-)

   • Anna Vikström 25 January, 2013 Reply

    Men jag hoppas verkligen att du slipper att gå över tiden!!! Det är bara frustrerande o sen får man massa "trevliga" samtal o sms från familjen o vänner med frågor som "Är du fortfarande hemma? Känns det som att nåt ät på g? Inte fött än? Osv" ;-)

    • lifeinshanghai 26 January, 2013 Reply

     Haha, jag vet!!! Jag vet att alla bara vill väl men det går ju att bli irreterad för mindre!

 7. Sandra 24 January, 2013 Reply

  Vad fint det blev! Jag kan verkligen inte hantera nål och tråd (eller symaskin för den delen), väldigt trist. Åh så nära det är nu för dig, spännande!!! Jag hoppas innerligt att du slipper gå över tiden och att er lilla docka kommer inom en vecka! Så fort du har hunnit klart med allt förstås ;-)

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Tack Sandra! Hoppas oxå att jag slipper gå över tiden. Ngn dag är väl ok men jobbigt om det blir veckor :-). Kram

 8. Annika Soulcityguide 24 January, 2013 Reply

  Så mysigt att du fixar och förbereder... Hoppas du har en bra dag i Shanghai! Jag hade ALDRIG åkt upp till det där glasgolvet frivilligt, haha! Kram

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Ja, det är ganska mysigt att gå här hemma och pyssla :-)

 9. Carolina 24 January, 2013 Reply

  Men så fiiiint! Så duktig du är! :-) Gav mig aldrig på att sy ett, det fick min mamma göra.. Jag och symaskinen är inte bästa vänner..

 10. Lisa 24 January, 2013 Reply

  Åh så grym du är sara! Kanon snyggt :) Kram

 11. Malin hw 24 January, 2013 Reply

  vad duktig du är, jättesöt! Men oj, redan öppen 1cm... Ja, då kanske den tittar ut snart! Håller tummarna att allt kommer att gå bra när det väl är dax! Hoppas det funkade med bilderna nu... Krams

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Tack vännen! Ska ta mig en titt och se om det funka i em. Tusen tack för hjälpen! Kram!

 12. Madde-Bäbis i februari 25 January, 2013 Reply

  Åh vad fint det blev!! Duktig du är! Har oxå funderat på att göra ett sådant, har dock ingen symaskin så blir nog lite jobbigt att sy förhand ;) Men oj, öppen 1 cm.. Och du har inte ens haft ont, hur häftigt är inte det! Ett väldigt gott tecken :) Snart dags! Hejjar på dig! Kram

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Ja, en symaskin är ett måste! Och ja, visst är det coolt med den lilla cm, blev sååå glad :-)

 13. Challe 25 January, 2013 Reply

  Åh vilken fin! Lycka till när det är dags!

 14. Ena 25 January, 2013 Reply

  Jättefint sytt, men jag måste fråga - är handtagen säkra? Det går inte att få in ett litet bebishuvud där? Jag hoppas att du inte tar illa upp av frågan men jag bara måste fråga, är lite nojig när det gäller sånt.

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Ingen fara :-) men nej, jag tror inte att en bebis kan fastna med huvudet där. Dels kan man ju vika in handtagen under själva madrassen, sen känns det lite osannolikt :-). Däremot ska jag testa att de verkligen håller vikten.

 15. Jeanette 25 January, 2013 Reply

  Så fint! Vi tog den enkla vägen och köpte ett färdigt! Ett av våra bästa köp helt klart :) Det är perfekt att börja mammafika innan bebisen är ute, de gjorde jag med! Måste ju bygga upp kontaktnätet och det är en bra anledning att fika :)

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Ja, har bara hört gott om dessa babynest och då de inte finns att köpa här var det bara att plocka fram maskinen :-)

 16. caroline 25 January, 2013 Reply

  Wow så duktigt du är, nu vill vi se dina andra bedrifter också :) jag sa till D du kan väl smsa M o kolla läget för nu har inte Sara bloggar på ett tag, så som du brukar, och då börjar man ana ugglor i mossen...:) Spännande fortsättning, mys av mamma fikor småprojekt och lite egentid. Kram!

  • lifeinshanghai 25 January, 2013 Reply

   Haha, ja ingen fara än. Men om vi nu skulle vara inne på förlossningen hade vi ju ändå inte kunnat svara på sms :-)

 17. Caroline 25 January, 2013 Reply

  Jag och Chrille är så nyfikna på vad den lille bebisen kommer att heta!! Är det helt bestämt? :) KRAM och ha en finfin helg!

  • sara 25 January, 2013 Reply

   vi har en topp-kandidat men vi får se om det passar när hon väl kommer ut :-)

 18. Nellie 25 January, 2013 Reply

  Verkligen jättefint! Att du är en sån fena på att sy. :) Jag ska definitivt sy ett till nästa barn (om/när det nu blir). Stor kram!

  • lifeinshanghai 26 January, 2013 Reply

   Nä, det visste inte jag heller :-). Var i och för sig rätt duktig på syslöjden i skolan men det var ju några år sedan :-)

 19. annelie 26 January, 2013 Reply

  Åååååååååå nu äre nära Sara!! :))

 20. Josefine 2 February, 2013 Reply

  Jösses vad fint! Jag har skickat vidare till min mamma då jag liksom har tummen mitt i handen när det gäller att sy (trots att jag fått ärva mormors gamla fina, gröna symaskin). Mamsen har lovat att hjälpa så jag slipper köpa ett opersonligt, svindyrt i en barnaffär när det kan bli så här fint om man gör det själv :)