BLOG

Rent ska det va!

Vi bytte filter i vår luftrenare igår (blueair heter vår sort). Här får ni en före och efter bild. Känns som att det är värt tusenlapparna. Vi har nu tre luftrenare hemma hos oss, på senaste tid går de på högvarv.

Idag är en till sådan dag, där dimman ligger tät över Shanghai och jag misstänker att luftföroreningarna är höga. De senaste veckorna har luften verkligen inte varit på topp i Shanghai. Usch! Det enda man kan göra är att sätta luftrenarna på max och hålla sig inomhus så mycket man kan.

Annars så är det som vilken måndag morgon som helst här i Shanghai. Gröten är uppäten och vi sitter och morgonsurfar. Dagens nyhetet måste vara SAS, håller tummarna för att de överlever. De är de enda som flyger direkt Köpenhamn-Shanghai så vi är stora SAS-fan. Förresten säljer de superbilliga biljetter till Asien nu, kolla här för billiga flygbiljetter!

Önskar er en fin måndag!
Sara

Comments

 1. Linn 19 November, 2012 Reply

  Ibland slås jag av hur mycket vi tar för givet i Sverige. Som att luften alltid är tillräckligt ren för att gå ut. Nivåerna är mer eller mindre konstanta, inget att bekymra sig om. Det är inte svart i näsan när man snyter sig... Jag planerar en resa, men det dumma är att jag inte ens vågar kolla SAS, om de nu skulle hinna gå i konkurs innan min resa är gjord vill jag inte stå där med en värdelös biljett... Fast kunder och intäkter är förstås precis vad de behöver. Nu har det blivit frukostdags även för sjusovare i Svearike. God morgon!

  • sara 20 November, 2012 Reply

   Ja, det är mycket vi tog för givet i Sverige. Förutom luften så saknar jag att kunna lita på saker och ting. Om en matprodukt har en ekologisk stämpel så är den ekologisk. Det kan man inte lite på här... Gick ju bra för SAS ett tag till :-) men håller med, känns lite osäkert att köpa biljetter hos dem ändå...

 2. Lisa 19 November, 2012 Reply

  Åh vilkne bra grej :) Hoppas allt är bra med dig fina sara! Kram

  • sara 20 November, 2012 Reply

   TAck det samma söta :-) Fått lite mer sömn de senaste dagarna?

 3. mandy - en musikblogg 19 November, 2012 Reply

  hej åhå, den där skulle jag behöva i min crap lgh i London. haha den maskinen skulle nog dö av förgiftning efter sju minuter haha x

  • sara 20 November, 2012 Reply

   USch, ja det finns många städer med dålig luft. Läskigt!

 4. annelie 20 November, 2012 Reply

  Men jag ser att det är lite omgjort härinne med en ny header! Det blev väldigt cleant och snyggt! (jag är ett väldigt stort fan av cleant o städat.. haha) Man följer SAS-nyheterna hela tiden, men jag vet inte huruvida man törs boka en resa med dem än. Hoppas dom klarar sej fint!

  • sara 20 November, 2012 Reply

   Tack vännen! jag gillar oxå det cleana. Men framförallt kan jag inte välja ut typ tre foto som ska representera hela bloggen :-)

 5. Lola 20 November, 2012 Reply

  Var köpte ni er luftrenare? Media Markt (el vad det nu heter?). Är de inte svindyra?

  • sara 20 November, 2012 Reply

   Vi har köpt några begagnade (av vänner som flyttat hem eller via olika forum). Men har även köpt en på Media Markt. Och ja, de är svindyra. Nypris är nog ca 4000kr stycket. De vi köpt begagnat har vi fått för 1-2000. KRAM