BLOG

Saknar Sverige

DSC_1482

Mina barndomskvarter i vinterskrud. Grått, blött och kallt… Hade det inte varit för vädret så hade det inte funnits något som slår Sverige. Men dessa mörka vinterdagar alltså, jag hade glömt dem.

 

Jomen jag längtar hem till Sverige. Jag gör ju det. Trots att vädret verkligen suger i mina ögon :-). Men jag längtar efter allt det där lilla som är svårt att sätta ord på. Dofter, nyhetsmorgon, design, närheten till familjen. Egentligen tror jag att jag längtar efter en känsla av att vara hemma. Och min hemlängtan har faktiskt blivit starkare sedan vi flyttade till Singapore. Märkligt på ett sätt då livet i Singapore är så mycket enklare än livet i Shanghai.

 

DSC_1480

 

Men helt ärligt så går jag och drömmer mig bort till ett liv i Sverige. Med ett hus och barn som går luciatåg på dagis. Och jag ser så framemot den dagen jag får jobba i Sverige igen, i en arbetsmiljö där den svenska arbetskulturen råder. One day vänner, one day (och nej, vi vet inte hur länge vi kommer att stanna i SIngapore men några år till blir det). Så fram till dess så ska jag njuta gärnet av att bo i ett tropiskt klimat. För det svenska vädret, jag hade glömt hur illa det faktiskt är. Att det inte ens blir riktigt ljust på dagen. Det är en av de få saker jag absolut inte saknar med Sverige :-).

 

KRAM Sara

Comments

  1. Nina 17 December, 2013 Reply

    Vad fint du skriver Sara! Livet blir ju lite annorlunda när man får barn ;-) ser verkligen fram emot Alfreds första luciatåg nästa år, blir lite tårögd när jag tänker på det faktiskt. Hoppas att julfriden ska infinna sig snart. När kommer mannen? Kram till er.

  2. Jenny von Olofsson 17 December, 2013 Reply

    Åh jag saknar också Sverige, även om det verkar som att det inte är så vintrigt som jag hoppats!

  3. Ellinor 18 December, 2013 Reply

    Jag tror att det är bra att komma bort och få lite perspektiv på saker och ting. Det finns både för- och nackdelar med ett liv i Sverige, precis som det gör på annan ort. Många saker som svenskar ser som en självklarthet, uppskattar utlandssvenskar desto mera. Men var sak har sin tid och det är alltid lika spännande att se vilka nya spår livet för in en på. Kram