BLOG

Semester på Rawa Island

DSC_4506small

Vi har ju varit på semester. Vi spenderade fyra nätter på en liten liten ö i Malaysia.

DSC_4461small

Ön heter Rawa och ligger ca 30 minuters båtfärd från staden Mersing. 

DSC_4503smallDSC_4499smallDSC_4505small

Rawa är alltså en liten liten ö som bara år av en strand, ett “berg” och ett resort.  Så det finns inte så mycket att titta på förutom havet och palmerna. Och inte så mycket att göra förutom att bada, snorkla och äta. Perfekt för en kortsemester där man bara vill chilla.

DSC_4542small
DSC_4576smallDSC_4512smallDSC_4550small

Vi levde alltså strandliv delux! Stranden på Rawa var jättefin! och lämnade inte mycket att önska. Förutom på eftermiddagen då tidvattnet gjorde att vattnet stod så lågt att de flesta koraller kom upp ovan ytan. Lite svårare att bada och def svårare att snorkla :-).

DSC_4570small

Självklart hann jag med lite yoga 🙂

DSC_4488small

Alma hann med en semesterflört :-). VI åkte med en annan familj. Jättekul att resa med vänner, speciellt till ett resmål där man inte kan göra så mkt annat än att snacka skit.DSC_4429smallDSC_4453smallResorten som sådan var tyvärr lite nergången. Med tanke på priset så hade jag faktiskt förväntat mig lite högre kvalitet på själva boendet. Men maten var bra och personalen jättetrevligt.

DSC_4631smallAll in all, en mycket bra semester hälsar Alma!

 

Vi har ju hunnit vara på semester. Fyra nätter på en paradisö i Malaysia tillsammans med några vänner från Sverige (som just nu bor KL). Det är svårt att misslyckas med sådana semestrar alltså! Ibland känns det som att det enda som behövs i livet är en glass och en solstol (och ett glas bubbel).

Just denna semester var ett litet test på hur bra en strandsemester kan bli utan att man behöver flyga. Till Rawa kommer man nämligen med taxi/bil och båt från Singapore. Så himla lätt och smidigt. Vi blev upphämtade med taxi vid dörren, 3 timmar senare kom vi fram tlll Mersing och åkte sedan båt 30 minuter. Och voila, där var paradiset! Det finns några olika öar man kan åka till från Mersing, denna gången valde vi Rawa. Stranden är väldigt fin men resorten lämnar tyvärr lite att önska. Eller rummen lämnar lite att önska, resorten var jättefin. Det är bara saltvatten i kranarna och badrummet var lite väl basic. Speciellt då det fortfarande kostar en del att bo på Rawa. Jag antar att det är det som händer när en paradisö ligger så nära Singapore, det blir lite väl dyrt för vad man får. Som helhet var vi dock jättenöjda och oj vad nice det var med en klassisk beach-semester!

Och japp, Rawa var väldigt barnvänligt. Alma älskade det!

 

KRAM Sara

Comments

  1. Fanny 3 March, 2015 Reply

    Så härligt det ser ut!!

  2. Mari Hedbom 22 April, 2015 Reply

    Aaaah det känner jag igen. Vi var där 2012 och det var helt underbart!