BLOG

Shanghai i Stockholm

Vi har hängt med våra Shanghai vänner. Fast vi bytte Shanghai mot Stockholms skärgård, dumplings mot grillat och party mot barn-häng.

 

Vi hängde med våra första Shanghai-vänner, de vi lärde känna när vi flyttade till Shanghai för 4,5 år sedan. Vi har alla spridits för vinden sedan dess men nu i sommar samlades vi några dagar. Det var såååå kul!!!

 

Ja och vi hade blivit några fler, 4 småkids hängde på. Här nertryckta i husets barnpool, det var lite trångt kan man säga. Och hmmm, man ser vilket barn som verkligen gillar mat… 🙂

 

När vi flyttade till Shanghai för lite mer än fyra år sedan hängde vi med ett grymt gäng, vi var en 10 pers som umgicks jämt. Festade som galningar och provade hela stans restaurangutbud på en och samma gång kändes det som. Det var på den tiden när vi drack skumpa som om det vore vatten och fick kick efter kick av coola Shanghai. Det var även då man fick med sig 15 pers på middag på bara 10 minuter. Jag har faktiskt aldrig haft ett gäng på det sättet förr men just våra första år i Shanghai var vi ett grymt tajt sådan som hängde jämt. Sedan flyttade folk kors och tvärs, vi började jobba som tokar och sedan kom kidsen (eller så blev vi bara äldre :-)).

I alla fall, delar av gänget möttes upp några dagar i Stockholm och njöt av trevligt sällskap, god mat och helt ljuvligt väder. Vi höll till i skärgården, i några vänners hus (med havstomt) och jag kände mig så tacksam för alla de vänner Shanghai har gett mig! För det är ju de som jag kan dela mina 4 år i Shanghai med. Som vet precis, och som jag kan känna igen mig i. De är lite ovärderliga faktiskt, vännerna från Shanghai! Och det bästa, jag har fler kvar att träffa denna sommar 🙂

 

KRAM Sara

Comments