BLOG

Shanghai, long time no see

shanghai_timelapse3

Klicka på bilden ovan för att spana in resultatet av en man som filmat Shanghai från sitt fönster på 23e våningen under 2 års tid. Shanghai-love! Click on pic for a Shanghai-movie!

 

Imorse möttes jag av en film på facebook som fick mig att längta lite efter Shanghai. Staden som var min i 4,5 år och som jag inte sett på snart 6 månader.

Jag får ofta frågan om jag saknar Shanghai med nej, det gör jag inte (jag kan längta lite men det är en annan sak). Det sista året var jag färdig med den staden och handen på hjärtat, det är ingen bra stad för små bebisar. Alla föroreningar i luft, mat och vatten fick i alla fall M och mig att lite panikartat vilja bort när Alma kom till världen. Jag har fått en hel del mail av föräldrar med små barn som funderar på att flytta till Kina och tyvärr, det rekommenderar jag inte. Utan barn och mitt karriären är en annan femma :-). Och det var så ju vi började i Shanghai och de åren är något av det bästa som hänt mig. Då gick vi verkligen all in på Shanghai och utnyttjade alla underbara sidor staden har ett erbjuda. Alla underbara restauranger, all skumpa, all klubbar jag aldrig ens kommit nära i Sverige, all shopping. Dessutom fick vi uppleva den fart och den energi som råder på arbetsmarknaden i Shanghai. Allt är möjligt och snabbt går det. Och Shanghai tog mig med storm. Men allt det där, det var inte tillgängligt på samma sätt när Alma kom och helt plötsligt kände jag mig inlåst i en stad där jag inte kan erbjuda mitt barn ren luft. Eller vatten. Eller mat.

Så nej, jag saknar inte Shanghai, inte ens en liten del av mig vill flytta tillbaka dit. Men när jag tänker på staden får jag en varm känsla inombords. Jag är så glad och tacksam för att jag fick just de där åren där. De där åren innan Alma kom och det bara var M, jag och världens coolaste stad. Och för dig som vill läsa mer om Shanghai så hittar du min blogg om lifeinshanghai här.

 

ENGLISH
I often get the question if I miss the city that used to mine for 4,5 years. But no, I don’t miss Shanghai. Not a single bit. To be honest, during our last year in Shanghai I was already finished with the city, ready to move on. Shanghai and small kids is not a good match. The pollution in air, food and water just med me feel looked up in a concrete-city where I could not offer my new born baby fresh air. However, when we were a young couple without kids… Shanghai was heaven! The Shanghai-years before Alma came was some of the years in my life, and we went all in Shanghai. With restaurants, clubs, bars, shopping… And work of course. Working in China is amazing with the energy, speed and the feeling that everything is possible. But non of that was available anymore after Alma came.

So no, I don’t miss Shanghai. But whenever I see a movie like the one above (click on pic) I do get a warm feeling inside. And I am so greatful that I got to spend the years just before kids in Shanghai. The years before Alma, when it was only M, me and the coolest city in the world!

 

 KRAM Sara

Comments

 1. L 3 November, 2013 Reply

  Hur ser planen ut för framtiden? :) Ska ni stanna i Singapore en längre tid, till något annat land eller vill ni att Alma ska växa upp i Sverige? :)

  • lifeinsingapore 3 November, 2013 Reply

   Vi har inte en sådan plan :-). Jag har faktiskt ingen aning. Men jag vill komma hem och bo i Sverige några år och sedan åka ut igen. Men det är helt baserat på min önskan. När det gäller Alma så tror jag att det kan bli bra vilket som så länge hon får växa upp i en trygg och säker miljö tillsammans med sin familj. Kram

 2. Helena 4 November, 2013 Reply

  Santsant. håller med dina tankar. Shanghai har inte längre den grej som kan gripa min heartstring så att säga. Singapore erbjuder ju närheten till kusten och naturen mitt i allt en modern internationell metroplis kan erbjuda. Så nöjd blir jag när jag tänker på beslutet att flytta hit. Särskilt glad blir jag när jag tänker på allt de där kylan, Londons kyliga regn som man slippa:) Hörs sen! Chingeling!

 3. Sofia 5 November, 2013 Reply

  Hej Sara! Jag är en gammal och trogen läsare sedan några år. Dock ganska dålig på att kommentera.. Oavsett är det alltid kul att läsa om er resa! Men jag har faktiskt en fråga till dig, om din yoga. Kan du berätta om vilken typ av yoga du kör, bakgrunden, hur en som nybörjare på yoga ska komma igång och tänka? Vet inte om jag minns fel, men visst är du någon typ av instruktör? Kram!

  • lifeinsingapore 5 November, 2013 Reply

   Hej! Så kul att du lämna en kommentar :-). Du har rätt, jag är utbildad power-yoga instruktör och det var även så jag började yoga. Power-yoga på ett gym i Lund. Sedan har jag letar vidare och hittat yoga-studier att träna på. Men jag började med att yoga på ett vanligt gym. Jag tränar fortfarande mest power-yoga som är en svettig ganska fri form av yoga. Men jag gillar även ashtanga (liknande power men med speciella positioner i en specifik ordning) och bikram (yoga i 40 grader). Hoppas jag kunde vara till hjälp! Kram