BLOG

Singapore-mamma

DSC_0801

Visst är det så här man önskar att varje mammaledig dag såg ut?! Lugn och stillsam egentid med en liten som leker snällt i bakgrunden. Well, inte hemma oss :-). 

 

DSC_0804

Nä, lilla Alma kräver uppmärksamhet non stop. Just nu lite extra mycket då hon näääästan lärt sig att krypa och hon blir så arg och frusterad när hon inte kan. Idag kom nog vändpunkten och hon lyckades faktiskt ta sig fram några decimeter.

 

HEJ vänner!

Hoppas ni har det fint vart än ni befinner er! Jag har ju faktiskt läsare från hela världen, lite coolt faktiskt!

Här i Singapore har dagen gått i ett rasande tempo. Vi började med att fika med 10 andra svenska mammor, alla med barn födda 2013. 11 bebisar blev det (ett tvillingpar) och jag vill lova att det full fart. Men jag gillar verkligen denna mammagrupp (som jag faktiskt hittade på facebook) och vi har ju redan väldigt mycket gemensamt. Vi är alla svenskar som flyttat runt halva jorden med små små knattar på armen. Det är tjatter non stop med andra ord. Skulle du vara en Singapore-mamma som letar sällskap så hör av dig, vi har plats för fler :-).

Annars har resten av dagen ägnats åt att göra i ordning Almas rum. Vi är inte helt klara ännu men vi är väldigt nöjda än så länge. Det innebär faktiskt att spjälsängen flyttar ut från vårt sovrum imorgon. Jag känner ingen separationsångest alls, just på nätterna klarar jag mig utmärkt utan Alma :-). Jag är mest fundersam över hur mycket jobbigare det kommer bli att mata/stoppa in napp när jag måste kravla mig ur min säng och gå in i ett annat rum. Well, prova måste man ju!

 

KRAM på er!
Sara

Comments

 1. Anna Vikström 17 September, 2013 Reply

  Va härligt att du hittade en svensk mammagrupp o alla bebisar är i samma ålder!

 2. Ellinor 17 September, 2013 Reply

  Just Singapore verkar populärt bland svenskar. Tänker att många åker dit i och med jobb. Har följt olika bloggare från staden och är väldigt nyfiken. En vacker dag skall jag dit, om än bara som tillfällig turist.

 3. Lisa 17 September, 2013 Reply

  Åh så spännande :) visa gärna bilder sen på rummet!

 4. Amanda 17 September, 2013 Reply

  Heja Alma! Jag ser gärna lite bilder på rummet!:-) Kram!

 5. Charlotte 18 September, 2013 Reply

  Hoppas det funkar med annat rum :) Roligt att träffa andra som också är i samma situation, så man inte är "ensam". Ha en bra dag!

 6. Pernilla 18 September, 2013 Reply

  Härligt att du redan har hittat ett mammagäng! Guld värt att ha härliga människor att upptäcka mammaland med! Jag kände inte en kotte när vi flyttade till Malmö men nu, ett år senare är vi ett jättegäng som träffas hela tiden :-)

 7. Linda K - Hemma hos Klintons 18 September, 2013 Reply

  Åh vad härligt att du träffat så många nya vänner. Och vad spännande med sängen. Hoppas allt funkar fint. kram kram Linda

 8. Anna 18 September, 2013 Reply

  Spännande att sova i eget rum! Jag springer oftast upp en gången varje natt, sen får kollegan flytta till vår säng så jag slipper ev fler spring

 9. Anna 18 September, 2013 Reply

  Kollegan?! Det skulle stå lilleman:)

 10. Nellie 19 September, 2013 Reply

  Ni verkar redan ha kommit till rätta i nya staden. :) Hoppas Alma gillar sitt nya rum. Mitt tips är att lägga någon extra napp i spjälsängen och att inte springa upp direkt när hon gnyr (om hon inte skriker i högan sky så klart) så hon lär sig att hitta nappen själv. Kanske inte de första dagarna men efter ett tag när hon känner sig trygg i egna rummet. Kram

 11. Emma Forsell 1 October, 2013 Reply

  Hej! Ville bara säga att du driver en fantastisk blogg och jag blev så glad när jag hittade den. Jag kommer flytta till Singapore i Januari. min fästman har redan flyttat ner och vi planerar ju att skaffa familj och när jag läst delar av din blogg nu så känns allt mycket lättare! Tack för att du delar med dig! MVH Emma

  • lifeinsingapore 3 October, 2013 Reply

   Hej Emma! Så glad jag blir för din kommentar!!! Va kul att du ska hit, du får hära av dig när du är på plats så får vi ta en fika :-) KRAM

 12. Timmie 7 March, 2014 Reply

  Hej, jag är en ung kille som har mina planer å ideer, en av dem är att en dag flytta till singapore då det vekar som ett ställe som passar mig prefekt! Har läst lite allt möjligt om Singapore och det verkar vara ganksa svårt att start upp ett liv där om man inte har kontakter.. Du/ni verkar ju ha ett väldigt bra liv, fint boende, ordnat, möjlighet att resa osv. Så nu till min fråga, vad jobbar du och din man/sambo med? Och hur funkar det? Skulle blivit jätteglad om du svarade mig! Skriv gjärna om lite allt möjligt jag kan behöva veta om Singapore å allt därtill ! (om du orkar då) Aja ha det så bra! hälsningar Timmie från Blekinge! :)

  • lifeinsingapore 9 March, 2014 Reply

   Hej Timmie! Min man jobbar för Ikano (ett företag inom IKEA gruppen). Han har ett så kallat expat-kontrakt där försäkring boende etc ofta ingår. FÖr att få ett sådant kontrakt är det oftast enkast att redan arbeta inom företaget och sedan bli utskickad. Men det går så klart att söka sådanan tjänster oxå. I singapore klarar men sig dock riktigt bra på ett "vanligt" kontrak.. Då är det enklast att åka hit och söka jobb. Lycka till!!