BLOG

Singapore Sling

IMG_0557

Såhär har man funnit mig de senaste dagarna, out and about på stan. Just denna väg tur var vi på väg till en riktig Singapore-klassiker. Ni ve en sådan man bara måste göra när man är i stan men som vi inte kommit oss för än. Dricka en Singapore sling på Raffels Hotel.

 

DSC_0052

Det krävdes en Hanna och hennes C för att ta oss dit helt enkelt.

 

DSC_0059

DSC_0055  DSC_0102

En SIngapore Sling ska man alltså inta på Long Bar i Raffels Hotel. Raffel Hotel är ett sådant där gammalt hotell som vittnar om kolonialtider. Mysigt tycker jag, men lite nött i kanterna. Och fniss, spana in semester-moodet på paret B :-).

 DSC_0103 DSC_0106

Ja så hittade vi in till Long Bar med  gröna lampor och palmblad som fläktar i taken.

    DSC_0110

Och alla fick var sin drink. Somliga en lite vitare variant än de andra :-). Och ja, på dagtid kan man lätt ta med små barn in på Long Bar. Barn som går vet de tusan dock, hela golvet var täckt att jordnötsskal, perfekt för små att stoppa i mun…

DSC_0113DSC_0115

Ja, också fick det lite äldre sällskapet varsin rosa Singapore Sling. Grabbarna valde klassikern, medans vi brudar bytte ut ginen mot bubbel. 29 dollar kostar en Singapore Sling på Raffels Hotel, ca 150 kr alltså.

Idag är det sista dagen vi har äran att ha familjen B boendes i gästrummet. Det har känts så självklart att ha dem här hemma så det kommer bli rysligt tomt när de åker. Men det är ju så det är när man har vänner i jordens alla hörn. Man har lyxen att få vara med dem en hel vecka i sträck, men sedan går det attans länge mellan gångerna  :-). Men man vet aldrig, kanske får vi till en dejt i Sverige i jul. Eller så tar vi kanske en liten weekend till Shanghai. Man ska aldrig säga aldrig -).

Idag blir det en sista lunch med gänget sedan tror jag att Alma och jag tar en eftermiddag bara vi två. När det har varit folk omkring en i en hel vecka kan det vara skön att ta det lite lugnt en eftermiddag. Jag tror att vi tar en liten tur till poolen bara, Alma och jag. Vad ska du göra idag?

KRAM Sara

Comments

  1. Hannah 3 October, 2013 Reply

    Fräsiga drinkar, såg riktigt gott och svalkande ut! Idag blir en riktig slappdag, ska försöka med det i alla fall men det brukar inte fungera :)

  2. Gud så härligt det ser ut! Inte dåligt goda drinkar :) Idag gör vi inte många knop här hemma. Är inne och myser framför brasan :) Det är den enda värmen som vi har här nu till skillnad från er :) Kramar !!

  3. Linn 3 October, 2013 Reply

    Det går ju att ha synpunkter på kolonialismen, men själva stilen (arkitektur, inredning) blev i alla fall rätt. Klassiskt och snyggt! Och en Singapore Sling... ja tack!

  4. Frida 6 October, 2013 Reply

    Älskar Singapore och önskar att åka tillbaka dit någon gång i snar framtid!