BLOG

Singapore turistguide

DSC_2338

Singapores landmark, Marina Bay Sands. En riktigt cool byggnad, både innuti och utanpå. Finns ett flådigt shoppingcenter och ett överdådigt kasino (ta med pass för att få komma in) i botten. Och en bar och pool högst upp på “båten”. Poolen får man tyvärr bara bada i om man bor på hotellet men baren är värd ett besök. Grym utsikt!

 

DSC_0368

Det bästa med Singapore är  dock att du får storstad och tropiskt strandliv i ett. Här har du stranden nära oss, East Coast. Ett perfekt ställe att hyra cyklar på!

 

Det har länge legat på min to-do list att knopa ihop en turistguide a la Singapore. Och nu är den gjord, eller i alla fall påbörjad :-). Så här kommer några av mina bästa “måste göras när du är i Singapore”.

Min stora Singapore-guide hittar du här. Och, jag är fortfarande ganska ny i Singapore så har du några tips så dela med dig!!!

 

Don´t miss when in Singapore!
♥  Åk upp i Marina Bay Sands, ta en drink och titta på utsikten från 57e våningen.
♥  Strosa i Arab Quarters och passa på att äta riktigt god turkisk mat.
♥  Ta en tur till trädgården Gardens by the bay. Blir du varm kan du gå in i ett av de största växthusen i världen, njuta av vackra blommor och 20 grader. Eller så tar du ungarna till childens garden och låter dom springa runt i vattenlandet.
♥  Njut av grönskan i Botaniska Trädgården
♥  Ta en brunch på Sentosa Island och passa på att bada i havet.
♥  Åk till East Coast Park, hyr cyklar och cykla längst med kusten. Stoppa för ett dopp i det blå eller för att försöka räkna antalet båtar som ligger och väntar på att få köra in i Singapores hamn.
♥  Besök Singapore Zoo.
♥  Vandra runt i myllret i Little India.
♥  Yoga på stranden tillsammans med mig.

 

KRAM Sara

Comments

  1. Åh vad kul. Det här måste jag bookmarka. Jag har varit i Singapore en gång.....för 26 år sen (hahaha nu kände jag mig sååå gammal). Fast jag var ju inte så gammal då ;) . kram kram och ha en toppenfin dag

  2. Millan 29 April, 2014 Reply

    Vi har précis kommit tillbaks fran en fantastisk semester i Thailand och Singapore. Langtar tillbaks! I England har vadret varit bedrovligt sen vi kom tillbaks och det gor ju inte semester bluesen lattare att hantera. Haller med om allt pa din lista (jag har bara varit i Singapore tva ganger men hann med en hel del :-)) och skulle nog lagga till foljande: Clarke Quay - ta en batfard darifran som tar dig runt the docks. Darifran ser man alla stora byggnader, Marina Sands osv. Dessutom trevligt att ata nere i Clarke Quay! China town - tycker vi ar lite roligt och ganska hysteriskt. Barnen alskade att kika pa allt tingel tangel man kan kopa. Dock var vi inte speciellt imponerade av maten vi at. Men det kan ju ha varit otur med resturangen bara. Raffles Hotel - Vi var dar och drack den obligatoriska Singapore Slingen. Mycket trevligt MEN... jag maste saga att det var lite smatt dyrt. En Singapore sling kostar S$28! Orchard Road - Ar ju helt enormt om man gillar shopping. Vi var pa nattsafari pa Singapore Zoo den har gangen. Valdigt trevligt men jag maste saga att jag foredrog det vanliga zoo som vi var pa forra gangen vi var over. Sarskilt for barnen som jag maste erkanna var lite for trotta framat 22 pa kvallen... Synd att vi missade yoga med dig :-). Tror dock att du var ivag i Bali den fredagen vi var over! Oj, sag précis att du skriver att du har en storre Singapore guide pa en annan sida sa dar har du kanske redan tagit upp de har sakerna som jag skrivit om :-). Kram! Millan