BLOG

Something becomes better

DSC_0693

Igår när de svenska mammorna var här på fika bjöd jag på klassiska chokladbollar (eller negerbollar som det hette när jag var liten).

 

DSC_0697

Och precis som vanligt när man bakar/lagar mat utomlands så hittar man inte riktigt alla ingridienser . Denna gången var det kokosflingor som inte fanns i den butiken jag handlade i (har dock sett det på andra ställen i Singapore).

 

DSC_0699

Däremot så fanns det kokosflarn och för en gångs skull så blev receptet godare än vanligt, så brukar inte vara fallet :-). Så ett litet chokladbollstips från mig, byt ut kokosflingor mot kokosflarn och du får en godare och lite lyxigare chokladbolle att sätta tänderna i.

 

Så var det tisdag i Singapore och jag sitter och bloggar på en grönskande balkong. Igår fick jag nämligen tummen ur och begav mig till en blomsterhandel och gick bananas blad palmer, orchideer och örter. Jag har alltid drömt om att ha en balkong med orchideer på och nu har jag det. Check på den! Jag har faktiskt redan knäppt några bilder så när de har tagit en sväng om Mr Photoscape så lovar jag att visa.

Annars så är detta en tisdag som kommer att avslutas med massa mamas på stan. Min mammagrupp ska nämligen mötas upp ikväll för dinner och drinks, utan barn! Det ser jag fram emot. Har du något som förgyller din tisdag?

 

ENGLISH
Tuesday in Singapore and I am blogging on a very green balcony. Yesterday I finally got myself to head out to buy a whole bunch of palm trees, orchids and herbs and now our balcony is blooming! I have always dreamed of having a balcony full of orchids and now I do :-). Ok, I do have some space over for ore but its a start :-). I have already a whole bunch of pictures waiting to pass through Mr Photoscape. Then I promise to share.

Besides being a balcony Tuesday this will also be a “mama on town” Tuesday. The Swedish mum group that I am a part of will meet up for dinner and drinks tonight. Without the kids, I look forward! Do you have something planned that will make your Tuesday shine?

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Nellie 22 October, 2013 Reply

  De där kokosflaksen set spännande ut. Har inte sett sådana förrut. De flakes jag hittat är mycket större och tjockare och passar inte alls till chokladbollar. Nästa gång kan du testa mitt rawchokladbollsrecept och se om de märker något. :) En kväll på stan med mammorna låter superkul. Jag har inga stora planer men behöver fortfarande kurera mig lite till. Kram

 2. pilla 22 October, 2013 Reply

  Sjukt konstigt det där när man bakar med svenska recept utomlands, det funkar ju liksom inte även om man har samma ingredienser. Annars består min tisdag av jobb och tränings/middagsdate med en av bästa vännerna.

 3. De blev ju skitcoola med kokosflakes :) . HOppas du har en underbar dag. Här har vi 5 grader och regn och rusk. Inget att sakna ;) . kram kram

 4. Charlotte 22 October, 2013 Reply

  Härligt med massa grönska, love it! Lät som en rikitgt bra tisdag! :)

 5. Monica-Mamma till Alfred 22 October, 2013 Reply

  mums så gott! Här öser regnet ner och det är riktigt trist väder ute. Så idag håller vi oss inne och myser. Ha en fin tisdag. Kram!!

 6. Ellinor 22 October, 2013 Reply

  Vi verkar vara ett helt gäng som varit sugna på dessa barndomsfavoriter de senaste dagarna. Själv hade jag varken smör eller socker hemma så det blev en lite nyttigare variant med dadlar och havregryn som bas. Kanske inte riktigt smakade som originalen, men himmelskt goda! Hoppas du får en fin dag. Kram

 7. Amanda 22 October, 2013 Reply

  Åh, så himla gott ju! Alltid lika inbjudande bilder på din blogg!:-) Kram!

 8. Sandra 22 October, 2013 Reply

  Så roligt att gå ut och ses utan barn! Vi har pratat om att göra det med min mammagrupp också men ännu har vi inte kommit till skott... Det är ju så skönt att få slippa vara bara "mamma Sandra" ibland :-) Kram

 9. Hanna 22 October, 2013 Reply

  Lyxigt med egen kväll!! Här har tisdagen gått i sorterande och slängvibbar. Så skönt att få bort lite skit! Bollarna blev galet snygga - designboll typ!

 10. Josefine 22 October, 2013 Reply

  Vi har varit en sväng om bvc idag och solen skiner i Helsingborg :-) det som förgyller min dag är att lilleman har lyckats sova ;) tänk att det lilla kan göra så mkt! Fina chokladbollar!

 11. Gita 22 October, 2013 Reply

  Ja, så kallades de tidigare. Men det betyder inte att det var mindre rasistiskt för det! Själva ordet har samma betydelse och samma negativa mening som det alltid haft. Så synd att du då fortfarande använder detta! En person som dig, som själv bor i ett annat land och har haft mycket mer kontakt med andra nationaliteter hade jag hoppats att du skulle förstå innebörden än mer av vad det innebär att fortsätta använda sådana rasistiska jargonger.

  • lifeinsingapore 22 October, 2013 Reply

   Tack för din åsikt, alltid lärorikt att lära sig hur ens ord kan påverka andra. Jag förstår att det kan sticka lite i ögonen och att detta ord är laddat för somliga. Jag tycker att det är bra att vi (inklusive mig själv) numera säger chokladboll men samtidigt så är ju saken den att det hette negerboll. Och för mig personligen måste jag fortfarande "översätta" till chokladboll. Och det finns absolut ingen rasistisk underliggande orsak till det. Men jag är ledsen om det är så jag uppfattas, det är inte min mening.

   • Gita 22 October, 2013 Reply

    Jag menar inte heller att när du säger det är det med en rasistisk underton, absolut inte. MEN, ordet i sig ÄR rasistiskt, det var väldigt mycket som kanske var acceptabelt innan, men det betyder inte att det var mindre rasistiskt för det. Likaså att rasism i sig var något som var mycket mer accepterat än vad det är nu.

 12. Christina 22 October, 2013 Reply

  Den såg riktigt god ut och mycket finare än vanliga chokladbollar :)