BLOG

Sött som socker

Det godaste bakverket i stan, citrontårtan från franska bageriet på Yongkang lu. Jag hade kunnat klämma en om dagen, lätt!

 

Det här med att vara preggo och bli tjockis är lite småjobbigt tycker jag. Det kom lite som en överaskning för mig faktiskt. Ja, inte att skulle bli lite småtjock när jag blev gravid, DET visste jag. Jag förväntade mig bara inte att jag skulle tycka att det var jobbigt, att jag inte riktigt kan ta emot extrakilona med öppna armar. Just nu är jag inne i den största “växa-perioden” och bör gå upp ett halv kilo i veckan, 2 kg i månaden alltså. Hjälp! Dessutom är det extremt lätt att gå upp i vikt som gravid (i alla fall för mig), tarmarna jobbar långsammare och tar upp mer energi än vanligt. Så man behöver faktiskt inte äta så mycket mer än vad man brukar, man lägger på sig ändå. För att hålla kilona under någon form av kontroll och undvika att svälla upp till en riktig barba-mamma äter (eller dricker) jag numera ingenting sött eller onyttigt på vardagarna. Det är ju bra för trollet också, att inte socker-chockas.

Men på helgerna då får jag och trollet äta lite sött och jag springer mer än gärna ner till franska bageriet och köper en stor bit fransk citron-tårta. Oh my vad gott! Oh my!

Kram Sara

Comments

  1. Anna 29 October, 2012 Reply

    Åh, jag ÄLSKAR citron-och-maräng-paj! Det låter vettigt att inte äta sötsaker varje dag - oavsett hur stor man är om magen.

  2. Nellie 1 November, 2012 Reply

    Snart drag med maten. Jag hade ungefär samma filosofi och var duktigt trött på att höra "du äter ju för två", vilket började redan i v 20 (då det knappt syntes att jag hade en bulle i ugnen). :) Kram