BLOG

Speachless

Moi och min yoga ♥. Jag har svårt att föreställa mig en bättre träningsform, speciellt för oss med en bulle i ugnen! Igårkväll körde jag en TUFF timme på mattan, klarade inte mycket mer än soffläge efter det! Tur att jag hade två Grey avsnitt liggande.

 

Alltså jag måste bara säga att Shanghai förvånar mig, och på ett positivt sätt! Kineserna är ju inte direkt kända för att ta hänsyn. De är helt ärligt skitkassa på det. De trängs, knuffas, går in i en, rapar en i örat, snor taxibilar… Det är djungelns lag som råder i Shanghai helt enkelt. Metron är inget undantag. Vill du komma på (eller av) metron i rusningstrafik så är det armbågarna som gäller. Det gäller att hålla i hatten :-). Och finns det en ledig sittplats känns det som att folk är redo att gå över lik för att få den. Det är bara JAG JAG JAG som gäller.

MEN, sedan min mage började synas så har jag blivit erbjuden sittplats varenda gång jag åkt metro. Utan undantag!!! Jag är speachless, det trodde jag faktiskt inte. Kanske att det skulle hända någon gång men aldrig så här ofta. Det verkar som att stora magar är någon sorts kod, som lixom plockar fram lite vett och etikett. Träng dig i matkön så mycket du vill men låt inte en gravid kvinna stå upp på metron! Jag tar emot denna omtanke med öppna armar och ställer in mig på att få åka metro sittandes de kommande månaderna. Nice!

Kram Sara 

Comments

 1. Sandra 1 November, 2012 Reply

  Oj, jag förstår att du blir förvånad! Jag åker tåg och tunnelbana i Stockholms kollektivtrafik och har blivit erbjuden sittplats EN gång nu som gravid. De flesta tittar bara åt annat håll. Helt sjukt tycker jag, jag trodde faktiskt bättre om folk.

 2. Lisa 2 November, 2012 Reply

  Så fin du är Sara!

 3. Jeanette 3 November, 2012 Reply

  Vad härligt! Jag kan bli så irriterad på att folk inte tar hänsyn nu när man kommer med barnvagnen. Speciellt vid hissar, de bara tränger förbi och ska in i hissen först sen är där inte plats till vagnen.. Hur jobbigt är det att gå en våning?! :) Tack! Jättenöjd med de!

 4. Annika Soulcityguide 3 November, 2012 Reply

  Hihi vad bra, du får utnyttja graviditeten att ta plats i Shanghai!!! Cool du ser ut i din yogapose :) Kram

 5. Pingback: Mamas Moment | lifeinsingapore

  […] på över ett år! För när jag var gravid hade jag svårt att hitta bra klasser i Shanghai så jag yogade hemma och sedan Alma kom har jag inte haft möjlighet att lämna henne för att gå på klass. Det har […]

  Reply