BLOG

Stora Fixardagen

DSC_0792

Ni som har hängt med ett tag känner nog igen det stora röda Kina-skåpet som nu hittat sin plats i Singapore. Den har dessutom fått sällskap av tavlan som vi köpte på honey-moon på Hawaii samt några nya fynd från IKEA. Ljusstakarna har jag minsann sett hos både den ena och den andra av er bloggare och blev så glad när jag hittade dem här i Singapore. De är ju bara så läckra! Lämpan föll jag också som en fura för. Nä, IKEA har grymt mycket snyggt inne just nu, skynda och fynda säger jag!

 

Idag är det stora fixardagen i lägenheten på 18e våningen. Det kommer leverans av soffa, matbord, TV och jag planerar att fixa och dona precis hela dagen för att kanske äntligen äntligen komma helt i ordning. Dessutom får vi besökare i helgen och det hade varit grymt att ha ett matbord på plats då :-). Det är en vän som precis flyttat till Kuala Lumpor (ligger bara 30 mil från Singapore) som kommer. Han har hängt där några veckor på egen hand i väntan på sin familj och vi har anat ett visst mått av ensamhet. Så då tyckte i alla att han kunde komma hit och hänga en helg. Om det är något som M och jag är rörande överens om så är det att vi vill ha ett öppet hem där våra vänner alltid är välkomna. Även om det råder flyttkaos :-). Fniss, vi har kanske lyckats lite väl bra med att hålla ett öppet hem för hela hösten är redan fullbokade av vänner som kommer hit och hälsar på. Vi (eller Singapore ;-)) är poppis helt enkelt!

Nä, nu ska jag sätta fart med allt fixande men jag behöver er hjälp först. Vi har en seriös attack av banan-flugor hemma och jag blir bara inte av med dem. Är det någon som har ett bra tips på hur man blir av med dessa äckliga flygfän?!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Johanna B 12 September, 2013 Reply

  Ett glas med lite vinäger och diskmedel brukar funka bra!

 2. Anna 12 September, 2013 Reply

  Säger samma, vinäger och en eller två droppar diskmedel tar åtminstone mina bananflugor

 3. Ida 12 September, 2013 Reply

  Har aldrig lyckats med några vinägerkurer tyvärr. In med all frukt i kylen är mitt tips så att det inte finns något för flugorna att äta på.

 4. Lina 12 September, 2013 Reply

  Testa kombon av tipsen ovan. En fluglockar-drink med vinäger/rödvin/saft/diskmedel. Bort med all frukt. Fick tipset i somras att även se över avloppet i köket (typ spola ned nåt starkt). Hopplösa odjur de där. Lycka till!

 5. annelie 12 September, 2013 Reply

  Åå, det är bra att läsa kommentarer, nu lärde jag mej precis hur man får bort bananflugor! Haha tack!

 6. Charlotte 12 September, 2013 Reply

  Vilket vackert skåp! Roligt med massa besök i höst då :) Ha en fortsatt fin dag!

 7. Anna L 12 September, 2013 Reply

  Jag kör sirap,vatten,vinäger & diskmedel. Funkar kanon!