BLOG

Super-deo

DSC_0027_119

Världens bästa deo, alla kategorier!

 

HOLY MACARONY! Ibland undrar man varför man inte tar tag i saker tidigare. Som det där med deodoranter. Sedan jag började fundera på vad det egentligen är i alla krämer och grejer jag kletar in mig med dagligen (jag är ju såååå svag för krämer, smink och allt sånt där) så har jag fått lite ångest varje gång jag tagit på mig min deo. Den är ju något av värstingarna i badrumsskåpet, full med aluminium och andra läskigheter. Jag har köpt några olika ekologiska och snälla deos men de har helt enkelt inte funkat i Singapore-hettan.

Men så häromdagen gjorde jag min egen deo, det var så lätt att det nästan var skrattretande. Och det galnaste av allt, den är bättre än min gamla kemikalie-deo!!! Inte ett spår av ofräsch doft på hela dagen, och då lever jag i tropisk värme. Så hörrni vänner, ta och gör er egen deo! Det finns verkligen inga ursäkter. Superlätt att göra, bara naturliga ingredienser och funkar bättre än en vanlig deo. Det enda som är ett minus i kanten är att man tar på sig deon med hjälp av fingrarna, så det blir lite kladdigare om man jämnför med en roll on (på fingrarna alltså, inte under armen). Men det får det vara värt!

Så här gör du egen super-deo:

Blanda ihop lika delar cocos-olja, bikarbonat och majsmjöl. Lägg i en liten glasburk. Voila!!!
Om du bor i Sverige kan cocosoljan stelna lite i rumstemperatur så du kan du värma den i ett vattenbad först så den blir flytande. Om du bor i Singapore som jag kan du behöva lite extra majsmjöl då oljan inte stelnar till när deon är klar. Låt deon stå en timme eller så, lägg sedan bara till majsmjöl om du vill ha en tjockare konsistens.

 

KRAM Sara

Comments

 1. Nellie 17 October, 2014 Reply

  Vilket supertips Sara! Det ska jag definitivt prova. :) KRAM

 2. Fredrik 17 October, 2014 Reply

  Undra om en sån där raklödderborste skulle kunna funka istället för fingrarna?

  • lifeinsingapore 18 October, 2014 Reply

   Hmmm, jag tror faktiskt att krämen är för keltig för en borste. Men kanske? Har annars funderat på en spakel av ngt slag.

 3. Anna 18 October, 2014 Reply

  Vilket bra tips! Var tvungen att testa:) Min är lite grynig av bikarbonaten, är din det också?

  • lifeinsingapore 19 October, 2014 Reply

   Nej det tycker jag inte. Jag har mer problemet att olja skiktar sig lite men jag tror att det är för att det är så varmt här.