BLOG

Taggad

Jag hade älld med en bok från Sverige som svärfar var snäll och tog med förra veckan. Träning för nyblivna mammor heter den och är en träningsguide för oss som precis fått barn.


Jag är bara sååå taggad på att komma i form igen och har ämt mig för att träna efter denna bok. Så nu har jag börjat samla lite på saker till ett hemmagym och köpte en fitness-boll och några vikter. Träningen i boken är nämligen sådan man kan göra hemma och med en liten i huset är det allra smidigast.

 

Nu mina vänner ska denna bloggerskan komma i form! Jag har köpt mig en träningsbok, en fitnessboll och lite vikter. Dessutom har jag signat upp mig för en månad med en online-pt på MammaFitness med start i maj (samma tjej som skrivit boken jag köpt). Hon jobbar enbart med nyblivna mammor och jag har fått ett mycket bra intryck så nu kör vi!

Efter att ha läst boken om träning för nyblivna mammor har jag fått inse att jag nog måste tagga ner ett hekto. Jag har ju redan kört några km på löpbandet men det bör man vänta några månader med. Steg ett är istället att bygga upp sina muskler igen, speciellt magmusklerna som tar lite stryk under en gradivitet. Låter vettigt (om än lite tråkigt) men jag tror verkligen på att bygga upp kroppen långsamt och skonsamt så jag ska lyda dessa råd. Idag körde jag mitt första tränignspass här hemma med fokus på muskelkontakt och bålstabilitet. Detta i kombo med powerwalks (med eller utan barnvagn) blir min träning de kommande veckorna. När jag klarar plankan på tårna 3*1 minut är det dax att plocka in lite vikter.

Målet är att bli av med mina 3 resterande mammakilo samt att få tillbaka min platta mage. Och deadline är 1 juni. Vad säger ni tjejer, någon där ute som hänger på?

 

Kram Sara

Comments

 1. Monica-Gravid med nr 1 19 March, 2013 Reply

  Den där boken verkar vara väldigt populär :) Sett många som har köpt den! Jag får ha dig som inspiration när jag ska komma i form igen ;) Kramar!

 2. Anna Vikström 19 March, 2013 Reply

  Den boken har jag hört mycket m men tog aldrig tid att köpa o läsa den, läste bara lite råd från Olga i en tränningstidning. Det är just tack vare henne jag började min träning med promenader o planka :-). Lycka till o ta det lugnt du har gott om tid att komma i form ;-).

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Ja, hon verkar verkligen veta vad hon pratar om. Idag blir det just prommis och planka här :-)

 3. Amanda 19 March, 2013 Reply

  Jag har som mål att få tillbaka en mage med lite rutor, men inte att gå ner något mer då amningen har gjort så att jag väger mindre än aldrig förr. Är där sådana tips i boken?:-)

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Boken är full med mag-övningar så det skulle nog passa dig :-)

 4. lisa 19 March, 2013 Reply

  Duktiga du! själv kränger jag godis idag ...åh! Kram

 5. Ida 19 March, 2013 Reply

  Jag har kikat på boken tidigare och tänkt att jag ska köra det i sommar så det är ju jättebra om du kan testa och utvärdera om den är bra. Lycka till!

 6. Linn 20 March, 2013 Reply

  Låter som sunda tankar. Även om din förlossning verkar ha varit en promenad i parken så bör ju kroppen rimligen vara påverkad. Easy does it, brukar man väl säga. Är övertygad om att du kommer att klara det där alldeles utmärkt! Kliar i kroppen på mig att få komma igång med träningen igen. Har haft en envis inflammation i ena vristen som satt stopp till och med för cykling. Har inte ens kunnat gå till mataffären... Men snart så, hoppas jag!

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Ja, 9 månader med en bebis i magen sätter sina spår :-) Låter trist ned foten, hoppas den blir bra snart!

 7. Anna 20 March, 2013 Reply

  Har bara hört positivt om den! Lycka till:)

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Jag har oxå hört så mkt bra, ska bli spännande att se hur det går :-)

 8. Sara 20 March, 2013 Reply

  Önskar att jag hade lite mer av din motivation! Antar att det bara är att ta tag i... Lycka till med träningen! Kram

 9. Sandra 20 March, 2013 Reply

  Skicka hit lite av din motivation är du gullig! ;) Än så länge gör jag ingenting annat än lite raska promenader med barnvagnen. Men jag är sugen på att börja träna lite "på riktigt". Tror att jag ska prova på ett sånt där mamma-pass på gymmet där man får ta med bebisen, har hört gott om det :)

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Promissar är inte så dåliga de heller, grymt bra start!

 10. Katja 20 March, 2013 Reply

  Håller med övriga talare... Vilken energi du har! Härligt! :D Men du, du ska bara veta hur många olika skolor det finns för vad man får/inte får göra i träningsväg efter bebis... bara inom lilla Skåne... Här i Helsingborg blev jag tillsagd ingen jogg på 5 veckor. Några kompisar som fick barn i Malmö/Lund fick höra 5 månader! Snacka om skillnad! Själv tänker jag att var och en måste kunna känna efter själv. Om man har haft en graviditet utan problem så kan man ju inte vara tvungen att pausa i 5 månader... men det är klart, har man haft massa foglossningar och sådant så kan nog kroppen behöva tiden för att ledband osv ska återfå lite stabilitet först. Själv var jag ju så sugen på handboll efter att Freja kom så jag kunde inte hålla mig borta... Så fort det var möjligt att hålla tätt (!) när jag sprang och hoppade så körde jag på... Så jag tror att Freja var 3 månader när jag spelade min första match igen... :) Men så hade jag ju också en helt problemfri graviditet då. Och kanske var jag lite väl snabbt på det också för sen fick jag lite känningar i bäckenet... ;) Frågan är hur motivationen kommer vara denna gången... Denna gången har jag inte alls något sug till handbollen ju eftersom jag la av innan graviditeten. Hoppas bara att jag kommer ha samma energi som dig när det väl är läge!!! Lycka till med din träning, du är duktig! Kram!

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Jag håller med dig, jag tror att man känner i kroppen när man är redo. Jag har dock en förmåga att ignorera kroppen när den vill att jag ska ta det lite lugnare. Jag vill ju inte :-) men har kännet av fogarna lite när jag sprungit... Ska bli intressant att se hur du får ihop träning med två barn. Du får dela med dig av tips sedan :-) Kram

 11. Sara 20 March, 2013 Reply

  Jag blir så inspirerad av Olga och att se att det faktiskt funkar, hon visar ju en hel del före och efter bilder på fejjan:-) När jag var hos min bm, nämnde hon 6 månader innan man skulle börja jogga-det verkar vara olika rön om det där. Fick mitt andra barn i november och denna gången har allt känts så bra i kroppen så jag har börjat lite smått... Säger som ovanstående, du är duktig-lycka till!!

  • lifeinshanghai 21 March, 2013 Reply

   Ja, jag har oxå blivit jätteimpad av Olga. Hoppas det funkar för mig med :-)

 12. Nina 21 March, 2013 Reply

  I´m with you! Nu kör vi :)

 13. Nellie 22 March, 2013 Reply

  Jag har undrat hur den där boken är. Jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om Olga.... Lycka till med träningen! Kram

  • lifeinshanghai 24 March, 2013 Reply

   Jag tycker att hon är lite "too much" på fb men hennes bok är riktigt bra!

 14. nina 24 March, 2013 Reply

  Bra att du tar det lugnt! Själv har jag minst fem mån kvar till jag får börja springa enl gynekologen o uroterapeuten. Dvs då kommer killarna vara 14 mån... Skynda långsamt! Kram!