BLOG

The hair

DSC_1065

Långvinkelsbacken in Helsingborg.

DSC_1066

This is where I go to get my hair done. Its worth flying across the world for 🙂

 

I’ve had a haircut, and I love it! Or, I almost love it. My hairdresser and I (Mette at Mette de Lonti, ever) have agreed that I no longer should colour my hair, or make highlights. My hair simply can’t take it. Instead I’m letting it grow out which means that my old, now orange highlights starts somewhere close to my ears. It isn’t pretty. But it will be. 1,5 years from now when I can cut it all off and only have my natural, non-damaged hair left. I do love that my hairdresser is in it for the long run and encourage me to work WITH my hair instead of against it. But it’s not a pretty journey :-).

And the hair, picture available at instagram @lifeinsingapore. Do you want me to post here as well?

 

swedish_flag_503baeb6ddf2b308090005f0
Jag har klippt mig, and I löööve it! Eller, jag älskar det nästan. Min frisör (Mette at Mette de Lonti, ever) och jag har kommit överens om att sluta färga och slinga mitt hår. Det klarar helt enkelt inte av det. Istället låter jag nytt friskt hår få växa ut, vilket betyder att mina gamla, nu något orangea slingor, börjar någonstans vid öronen. Det är ingen vacker syn. Men det kommer det att bli. Om si så där 1,5 år när eländet blivit tillräckligt långt för att klippas av och jag bara kommer ha kvar friskt naturligt hår. Jag gillar verkligen att min frisör tänker långsiktigt och att hon jobbar MED mitt hår istället för emot det. Men som sagt, vägen dit är allt annat än vacker.

Ja och nya frillan. Bild finns på instagram, @lifeinsingapore. Vill ni se resultatet även här?

 

KRAM Sara

Comments

 1. Anna 28 June, 2014 Reply

  Snyggt! Har du provat ekologisk hårfärgning? Sliter inte på samma sätt på håret (el naturen el frisören...). Kan rekommendera min frisör i Malmö om du vill prova.

  • lifeinsingapore 28 June, 2014 Reply

   Inte testat det än men helt klart ett alternativ. Men än så länge klarar jag att kämpa emot färgnings-lusten :-)

 2. Josefine 3 July, 2014 Reply

  Jag har redan fått stor utväxt och vet inte hur jag ska göra med håret. Vill färga det ljusare, men fin färg, mer mot mitt råttbruna fast ändå fint. Sen solbleks det ju under sommaren så får se hur jag gör. Åh, långvinkelsbacken! Min sambo bodde i en fin gammal vindslgh en bit upp i backen och där bodde även jag några månader innan vi flyttade ihop. Så mysig del i Hbg :)