BLOG

Tillbaka i Singapore

DSC_0004

Mmm, blå himmel möter gröna blad! Hello Singapore!

 

Så där ja! Då var vi tillbaka till solen igen. Efter att ha gjort ett litet besök i Skåne-vintern (grått, ruggit och lerigt) kan jag inte låta bli att vara tacksam över att jag får bo i ett varmt klimat. Värmen och solen gör något med en. Axlarna sjunker lite och livet blir lite… lättare. Även bokstavligt talat för helt plötsligt slipper jag kånka på overaller, stövlar och mössor. Att vara utlandssvensk har sina klara nackdelar, bland annat går jag ständigt runt med en känsla av att något fattas mig. Men när man får ligga i en pool i mars, så kan jag bara konstatera att expat-livet även har sina fördelar.

 

 

DSC_0009

Tillbaka i linnen och tunna toppar! Ljuvligt!

 

För mig kommer nog livet som utlandssvensk alltid vara så här. Det kommer alltid finnas två sidor som vägs mot varandra. Och jag har en misstanke om att detta kommer fortsätta även den dag jag flyttar hem. Kanske är det så, att efter 5 år utomlands kommer jag alltid att längta någonstans? Finns det någon där ute som bott utomlands en längre tid och sedan flyttat hem? Hur är det för er? Kan man slå sig till ro, eller kommer en liten del längta ut igen?

 

KRAM Sara

Comments

 1. pilla 7 March, 2014 Reply

  Jag har bott utomlands rätt många år men efter 2,5 år i Sverige är jag rätt trött på livet här. Alltid samma liksom. Hade jag inte kunnat resa lika mycket som jag kan göra nu hade jag absolut flyttat utomlands igen. Hoppas på att göra det senare i livet.

 2. Millan 7 March, 2014 Reply

  Ah jag kanner igen den dar kanslan. Aven efter 15 ar i utlandet sa har jag valdigt ofta en kansla av att 'sakna' nagot eller nagon. Tror dock att for mig kommer det alltid vara sa. England har blivit sa hemma nu och vi har sa nara vanner (och Bens familj har) sa var vi an bor i framtiden sa kommer alltid nagra saknas. Men, pa plussidan ar ju att man har dubbelt upp av mycket. Tva lander som man alskar och kanner sig hemma i! Vad harligt det later med poolbad, sol och varme. Var nedrakning till Singapore har borjat. Bara 4 veckor kvar :-). Har borjat noja mig lite over resan dock. FOrra gangen gick det utmarkt att resa sa langt med barnen ... sa jag hoppas att det gor det den har gangen ocksa. Kram!

 3. Ellinor 7 March, 2014 Reply

  Det är väl skönt att kunna plocka det bästa ur "två världar". Sedan tror jag att man uppskattar de olika typerna av liv då man ser skillnaderna och kontrasterna tydligare. Önskar dig en fin helg!

 4. annelie 7 March, 2014 Reply

  Man längtar alltid bort. Hemma är borta, borta är hemma och tvärtom. Vart hemma än är så vill man iväg. Men det som gör att jag är där jag är, är mina nära och kära. Hemma är ingenstans om min inte min familj är där.

 5. Caroline 7 March, 2014 Reply

  Jag och Daniel lever lite efter "home is whenever im with you" precis som låten "Home" av Edward Sharp and the magnetix zeros. Min familj är mina finaste, men samtidigt bygger vi vår familj ihop, hans och min, och då är det för mig "hemma" där han och jag väljer, vet inte om jag gör mig förstådd. Håller med om den där känslan av att det fattas något, det kommer det nog alltid göra. Som jag önskar vi kunde få lite av sol och värme här, läääängtar!