BLOG

Tjejmiddag China-style

DSC_0430Häromkvällen var jag ute och fick stillat en Kina-craving. Hot Pot, kinesernas svar på fondue.

DSC_0428

I Kina var det ofta e väldigt slafsig rätt. Men precis som med allt annat hade Singapore städat upp maten lite. Allt var superfresh, rent och snyggt. Och ca 5 gånger så dyrt som i Kina :-).

DSC_0431 DSC_0432Allt fanns på plats dock .Kinesiska svampar, tofu i alla dess slag, grönsaker… Allt stoppar man ner i kokande buljong (min favvis är den starka) och sedan är det bara att njuta. Vi var och käkade hot pot här och betalade ca 300kr per person för mat och dryck.

 

Gahh! Idag har jag cravings på Kina-mat. Alltså riktig Kina-mat, sån vi åt när vi bodde i Shanghai. Jag har sagt det innan och säger det igen, inga fyra små rätter här inte! Nopp, jag vill ha sichuan-peppar, dumplings och galet goda grönsaker. Jag har ju tur på det sättet, det går ju faktiskt att hitta “riktig” kinamat i Singapore så det är ju bara att hoppa in i en taxi och åka iväg.

Singapore är ju en multikulturell stad och det reflekteras så klart även på maten. De allra flesta Singaporeaner är “kineser” men här finns även många indier, malayer, araber och västerlännignar. Och maten följer efter. Det finns tom ett svenskt fik här i stan (fika) som serverar köttbullar och toast skagen. Det är något jag verkligen uppskattar med staden, mixen och det breda utbudet.

Vad gillar du med din stad?

 

KRAM Sara

Comments

 1. FREEDOMtravel 20 April, 2015 Reply

  Kinesisk mat, såsom man får den i Kina, Malaysia och andra ställen i Asien älskar jag! Här i Sydeuropa är utbudet av asiatisk mat och asiatiska råvaror sämre än i Stockholm dock.

  • lifeinsingapore 22 April, 2015 Reply

   Du får fokusera på alla undebara grönsaker och ostar som Sydeuropa har att erbjuda istället :-)

  • Tracen 25 December, 2016 Reply

   Alberto Amores / Estimada Rosa, solo puedo tener buenas palabras hacia ti y tu forma de seir.racGas por devolvernos a muchos la confianza en la clase politica.Un saludo.

 2. Eva 21 April, 2015 Reply

  Jag älskar också maten här i Kuala Lumpur. En härlig mix av allt jag vill ha såsom indiskt, vietnamesiskt, västerländskt, kinesiskt, japanskt. Min favourit är dumpnings men jag kan även få cravings på "banana leaf". Det jag saknar är såklart riktigt goda charkproduktet och utbudet av ost och youghurt är mindre, dyrare och sämre än i Sverige.

  • lifeinsingapore 22 April, 2015 Reply

   Filmjölk och ost. Det går jag helt bananas på när jag kommer hem till Sverige :-). Och pålägg i allmänhet. Det är helt enkelt inte lika gott här. Och bröd!!

   • Zaiyah 25 December, 2016 Reply

    Foi uma resposta a uma declaração idiota do Krieger de que a Sula é a 3ª divisão da América. E vamos combinar, dirigentes quase sempre só dão deaµ§raÃcÃles idiotas.

 3. Ving 25 December, 2016 Reply

  It's a plruease to find someone who can identify the issues so clearly

 4. Heidi 26 December, 2016 Reply

  Most help articles on the web are inaccurate or intrheoenc. Not this! http://gowflrjc.com [url=http://xgcnvzjttnx.com]xgcnvzjttnx[/url] [link=http://iafkdwun.com]iafkdwun[/link]