BLOG

Turista i Singapore

DSC_4981

Jag har varit på krims-krams tour, eller rättare sagt en antikrunda a la Singapore.

DSC_4989 DSC_4990 DSC_4991

DSC_4980

Vi var några tjejer som hoppade på en guidad tur Singapore runt i lördags, med fokus på Singapores antika utbud. Fyra butiker hann vi med, den ena galnare än den andra. Jag har nog aldrig sett så mycket gammalt krims-krams på en och samma gång :-).

DSC_4999 DSC_5003

Det var kanske ingen tur som man handlade så mycket på, jag handlade noll och absolut ingenting. Men det var ett bra sätt att få koll på lite butiker i stan. Så nästa gång jag behöver ett gammalt bord, dörr eller karusell (jo vi hittade en hel karusell) så vet jag var jag ska.

DSC_5007Och det var ett utmärkt tillfälle att ta med kameran och öva lite på de färdigheter som min fotokurs lärt mig. Knäppte alla bilder i fullt manuellt läge :-).

 

Jag har hittat THE ONE vad gällade turist-turer med olika teman i Singapore. Geraldene Lowe är kvinnan som kan ALLT om Singapore och som arrangerar väldigt mysiga och otroligt lärorika turer Singapore runt. Hon har vuxit upp i Singapore och kan allt om staden, både som den ser ut nu men även hur den var innan alla skyskrapor tog över. Jag följde med på en antikrunda genom staden men hon gör även historiska turer, besöker gamla kollonialhus, guidar dig genom China Town eller andra områden i stan. Jag lovar dig, hon kan allt :-). Har fått nys om att hon vuxit upp i våra kvarter här på East Coast och att hon gör en guidad tur här i området. Den skulle jag gärna hänga med på!

Det får bli dagens Singapore-tips 🙂

Nu ska jag återgå till min mamma som kom i lördags. Hela familjen är överlycklig över att ha henne på plats. Speciellt Alma! Och vet ni, på onsdag drar vi till Thailand!!!

 

KRAM Sara

Comments

  1. Malin Samuelsson 5 April, 2015 Reply

    Hej Sara! Tack for trevlig blogg. Den dar antikrundan verkar grym! Har kopt alldeles for lit krims-krams har i Singapore. Kan du tipsa om var nagra av dem finns? Halsn Malin

    • lifeinsingapore 8 April, 2015 Reply

      Åh jag har inga exakta adresser, hittar inte visitkorten i detta nu. Ett låg i China town, två på east coast och ett bakom the grand stand... Tyvärr kan ajg inte ge mer info än så, men du kan ju hänga på nästa antikrunda!