BLOG

VAD ÄTER DU?

DSC_4735smallVietnamesiska vårrullar. Med jordnötssås om du frågar mig. Mums!

DSC_4734small Kinesiska revbensspjäll. Herre Gud så gott!

 

Efter att ha bott över 6 år i Asien så går det inte att komma ifrån, världsdelen har tagit över även i faimljen Ws kök. För visst äter vi en hel del asiatiskt hemma hos oss. Wokat, olika curry, vårrullar, nudelsallader och massa goda asiatiska grönsaker står på matbordet några gånger i veckan. De andra dagarna äter vi pasta, potatisgratäng, spagetti och köttfärsås eller kycklingsallad :-).

Vi äter oftast gammal vanlig hederlig “svensk” mat, ni vet sådan man har med sig sedan barnsben, det erkänner jag gladerligen. Jag har svårt att släppa förkärleken till den mat jag vuxit upp med. Med det sagt så har vi kommit att älska det asiatiska köket (det är inte så svårt) och äter det som sagt någon gång i veckan. Det går inte att komma undan att det är både enklast och billigast att äta asiatiskt när man bor i Singapore.

Vad äter du?!

KRAM Sara

 

Comments

 1. FREEDOMtravel 10 April, 2015 Reply

  Vad gott det ser ut! Vi äter mest fisk eller kyckling, i olika varianter. Men jag älskar asiatisk mat! Brukade äta vietnamesiska färska vårrullar på en vietnamesisk restaurang vid Medborgarplatsen i Sthlm, men nu är det längesen. I Sydeuropa är det dessutom lite sämre med asiatiska ingredienser i butikerna än i Sverige.

  • lifeinsingapore 15 April, 2015 Reply

   JA, asiatiskt är gott så visst är det lite lyxigt att vi så enkelt och billligt kan hitta allt som behövs här.

 2. Lilas Karlsson 10 April, 2015 Reply

  Härligt! Vi äter ganska mycket asiatiskt också så klart :) men även grillad lax, ungsbakad fisk, massor med grönsaker, quinoa och couscous ;) vi har även några vegetariska rätter som vi älskar och äter då o då :) kan maila recept nån gång om du vill ha lite inspiration till nåt nytt :) och vår kära Dora gjorde en filipino style stir-fry idag som var helt fantastisk :) kram! Ses snart!

  • lifeinsingapore 15 April, 2015 Reply

   Ja, vi måste byta lite recept! Vi har ju några "vinnare" här oxå. Veg lasange och kyckling-tortillas äts ofta här tex :-) Kram

 3. Åsa 10 April, 2015 Reply

  Du har rätt i att det är svårt att släppa förkärleken till den mat man är uppväxt med, men asiatiskt mat skulle jag lätt äta mer än en gång i veckan. När vi reste i Asien kommer jag ihåg att det var vid frukosten man var mest europeisk/nordisk i magen. Inte är man sugen på ris eller nudlar på morgonen! De där vårrullarna är ju fantastiskt goda förresten! Jag blev sjukt sugen på att äta såna! (fast inte nu till frukosten!) Här (i Portugal) är det lite svårt att få tag i ingredienserna till asiatisk mat, dyrt om man hittar det, och kinarestaurangerna är (ännu) sämre än de svenska. Sedan vi flyttade hit har vi ändrat matvanor litegrann, börjat äta mer färsk fisk och skaldjur som snäckor och musslor, och mer soppa, men vi erkänner att vi fortfarande äter ganska svenskt. Barnen vill gärna ha tjockpannkaka med lingonsylt ibland till exempel!

  • lifeinsingapore 15 April, 2015 Reply

   Jag håller med dig. Till frukost vill jag ha macka med hårdost. Eller filmjölk. Punkt! Er mat med portugusksa influenser låter inte helt fel alltså! Mums!

 4. Annika 10 April, 2015 Reply

  Ååå vad det ser gott ut med rispappersrullar. Det är helt klart min favorit sedan min tid i Vietnam. Skulle man kunna få receptet?

  • lifeinsingapore 15 April, 2015 Reply

   Åh jag önskar att jag kunde men detta receptet har vår helper i huvudet. Hittade dock detta som verkar liknande. Fast vi har finhackade jordnätter i oxå. Lycka till! http://www.tasteline.com/Recept/Vietnamesiska_varrullar_3

 5. Anna Vikström 12 April, 2015 Reply

  Så gott med asiatisk mat!!! Här blir det en blandning av svensk-ukrainsk mat. Lagar väldigt mycket svensk mat men sätter lite ukrainsk prägel på allt. Det finns en hel del maträtten som är lika i svensk o ukrainsk kök så jag oftast blandar recepten :-).

  • lifeinsingapore 15 April, 2015 Reply

   Åh det låter gott! Då vet jag var vi ska ses nästa gång, hemma i ditt kök :-)

 6. Nash 25 December, 2016 Reply

  This piece was a lieakfcjet that saved me from drowning.