BLOG

Vad ska vi äta till middag?

DSC_2444

Jag kan verkligen rekommendera denna bok för dig som bor i Singapore och letar recept. Sååå många goda asiatiska recept. Mums mums! Jag hittade denna boken i bokaffären Kinokuniya. 

DSC_2445

Kanske något för kvällen?

 

Alltså, vad äter ni till middag?! Jag är inne i en riktig tråk-period när det gäller att komma på vad vi ska äta. Jag har noll ideer och det blir mest suck och stön när jag måste komma på vad som ska stå på middagsbordet under veckan. Så snälla, ge mig en hjälpande hand. Vad står på bordet hemma hos er? Har du någon kick-ass vardagsmat att dela med dig av?

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Emma 29 September, 2014 Reply

  I helgen blev jag bjuden på Bloddy Mary linguine med lax gjord i ugn. Vi skippade hummern :P Det var fantastiskt gott! Och man kan ju utesluta vodkan om man inte vill ha det i. Här är länken https://www.youtube.com/watch?v=zhK4HF_oRho Fantastiskt gott måste jag säga och så enkelt att göra!

 2. Lilas Karlsson 29 September, 2014 Reply

  Thai Röd Curry lax är supergott! Kan maila receptet jag har hemma om du vill :) Annars är stir-fry räkor med sparris en av mina (och dotterns) favorit :) Lycka till! Kram

 3. ♥ just me 29 September, 2014 Reply

  Dotterns favorit är Texmexrisotto medans sonen helst äter suchi ;) till vardags blir det ofta grytor, pasta eller potatis har också torka och olust att laga mat just nu… Hittar ingen inspiration .. så vardagsmat tips ska jag ut och leta efter ;) KRAM

 4. Anna 29 September, 2014 Reply

  Vet hur det där kan vara. Jag snöar ofta in på 2-3 rätter och äter det tills jag storknar... Det här är en favorit: http://www.ica.se/recept/dhal-indisk-linsgryta-614423/

 5. Charlotte 29 September, 2014 Reply

  Grönsakssoppa! En av mina favoriträtter. Går att äta varm, ljummen och kall. Koka bara upp buljong, lägg i potatis, linser, morötter, vitlök och gul lök (eller andra grönsaker). Salt och peppar sist. Om du vill: Lyxa till det med vitt vin eller grädde/kokosmjölk eller krydda med olika smaker. Lägg till en god bit bröd eller knäckebröd.

 6. Nellie 29 September, 2014 Reply

  Samma här. Våra mest gjorda vardagsrätter är linssoppa (potatis, riven morot, lök, buljong, krossade tomater och röda linser), lasagne (oftast vegetarisk), kyckling-curry-mango-gryta med grönsaksris. Kram

 7. Eva 30 September, 2014 Reply

  Jag har nu också valt lyxen att ha "vän" hemma hos oss som hjälper till med själva matlagningen. På köpet hade hon många bra recept med sig som vi nu njuter av på kvällarna. Springrollsen idag med en massa grönsaker vid sidan om var fantastiska. Hennes steamed fish med spring onion och kokt potatis gillar jag mycket. Lassagnen, chicken curry, fläskfile med gräddsås, hamburgare, och fried noodles är väl det som poppar upp nu i mitt huvud. Pulled pork går lätt och sköter sig självt. Det var det dock jag som lärde henne. Kram fina Sara

 8. ida 1 October, 2014 Reply

  Vi har också en kokbok av Bill Granger och den har massor med goda recept! Han är ju lite Australiens motsvarighet till Jamie Oliver så varför inte passa på att äta på någon av hans restauranger när ni är i Australien? Vi åt brunch på hans restaurang i Tokyo och både T och jag kan fortfarande prata om att det nog är den bästa äggröran vi ätit! Ricottapannkakorna var också to die for (Alma kommer nog gilla dem...!). Lunch och middag är antagligen lika gott på hans restauranger! Tiips, tips och ha nu en fantastiskt resa! KRAM http://www.bills.com.au/

 9. Pingback: Godaste salladen | lifeinsingapore

  […] tack för alla middagstips som trillade in förra veckan. Jag visste att jag kunde lita på er! Just nu är vi ju på semester och äter ute varje dag, men […]

  Reply