BLOG

Vagn i Singapore

DSC_2443

Vår nya vagn! So far so good!

 

På flyget tillbaka till Singapore gick vår kära Brio Go sönder. Ett av hjulen sprack och nu ligger Brion undanstoppad i väntan på att flygbolaget ska ersätta skadan. Så irreterande, men verkar vara ett mer eller mindre måste för en vagn som flyger så mycket som vår.

Och, inget ont som inte har något gott med sig. Ända sen vi flyttade till Singapore har vi känt ett behov att en liten smidig paraplyvagn. I Sverige kallas Brio Go “en liten och nätt cityvagn”. I Singapore framstår den som värsta pansarvagnen. Här finns lixom ingen snö eller leriga grusvägar som en svensk cityvagn måste klara. Här finns bara smala trotoarer, små butiksgångar och slät asfalt. Dessutom måste man fälla ihop vagnen om man ska åka buss, något som kräver en nätt och smidig sak. För att inte tala om alla taxiresor. Så under helgen som gick begav vi oss ut på vagn-shopping och hittade vad vi letade efter i Maclaren techno xp. Detta var våra krav på en bra Singapore-vagn:

  • Liten och nätt
  • Bra skydd mot solen
  • Men samtidigt mycket nät och mycket luftgenomdrag för att klara av värmen
  • Fullt liggläge
  • Lätt att fälla ihop
  • Möjlighet att ta med vagnen in till gaten när man flyger

 

DSC_2444

Vi valde färgen Champange, I like! Vagnen hittade vi i butiken “motherworks” i shoppingcentert Great World City.

 

Men jag måste säga att lika bra som vår Brio är den inte. Hade vi bott i Sverige hade vi nog inte köpt en så pass dyr och “bra” paraplyvagn som den vi köpt nu. Men i Singapore är behovet som sagt lite annorlunda. För dig som går i vagn-tankar och bor i Sverige rekommenderar jag som sagt Brio Go. Vi valde mellan den och en buggan. Buggan är lite nättare (och lite snyggare). Men Brions varukorg slår allt! Du får plats med hur mycket som helst i den. Jag har bland annat tagit den på tåget och fått plats med en resesäng, en weekendbag, en skötväska och några shoppingpåsar. För att inte tala om alla gånger jag storhandlat :-). Så, det var dagens vagntips från mig :-).

 

KRAM Sara

 

Comments

  1. Rebecka 11 January, 2014 Reply

    Tack för vagntips! Användbart för oss som nu måste börja fundera på vad vi behöver för vagn. :)