BLOG

Vegan på East Coast

DSC_0624

Häromkvällen hoppade M och jag på våra cyklar och susade ner till Joo Chiat Road. Nog den allra mysigaste gatan här borta på East Coast. 

DSC_0632Jag älskar de vackra gamla husen och mixen mellan local och små västerländska guldkorn som Joo Chiat bjuder på.

DSC_0612

Vi mötte upp några gamla Shanghai-vänner som också bor här ute på East Coast för en vegan-middag. Det är inte ofta jag äter sådana, men min sallad var underbar! Och nästan lite läbbigt nyttig :-).

DSC_0615

M valde en vego-burgare. Tror fortfarande att han föredrar “the real thing”.

DSC_0622

Men satayen var helt otroligt goda. Jag hade aldrig kunnat tro att det inte var äkta kyckling. Ett måste att prova! Vi käkade på vegan-restaurangen Loving Hut, får bra betyg av mig.

DSC_0617

Och mitt i maten (vi satt på uteserveringen) kom denna man på cykel. Plingandes och hojtandes. Och vi fick alla fyra ett leende på läpparna och nästan lite gåshud, en sådan Kina-flashback! För är det något vi alla saknar med Kina, så är det alla galenheter :-).

 

Detta blev en torsdag som gick i ett. Så snart jag knopat ihop några meningar ska jag rulla ut min yoga-matta, ta några djupa andetag och försöka varva ner lite. Jag har märkt att jag sover mycket bättre om jag yogar lite innan läggdax. Annars är det mycket kiss-pauser och ben-kramper som väcker mig på nätterna (tjohoo för livet som preggo). Men jag märker som sagt stor skillnad om jag yogar innan läggdax.

Annars blev denna torsdagen dagen då jag kammade hem mitt Singapore körkort. Heja mig! Så där himla svårt var det inte. Jag har ju ett svenskt körkort och då räcker det att ta teori-provet för att få lov att köra här. Men det var ändå ett stort check på den. Nu saknas det bara en bil :-). Sedan har dagen ägnats åt jobb, jobbmöten och en playdejt på eftermiddagen. Men nu ska jag som sagt stänga ner fabriken för dagen och varva ner.

Imorrn kommer föresten M hem från en vecka i Sverige. Som vi har längtat efter honom!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Alitze 25 May, 2015 Reply

  Hej! Hittade din blogg här när jag googlade på löner i Singapore. Är 5000 SGD en bra lön? Hyr pass dyrt är det att leva i Singapore? Och hur hög är inkomstskatten? :-)

  • lifeinsingapore 25 May, 2015 Reply

   Hej. Allt beror så klart på... Vilket jobb det är, hur mkt erfarenhet du har. Om du ska betala för familj, dagis, boende. Skatten är lägre än i Sverige. Det är väldigt dyrt att leva här, dyrare än i Sverige. Lycka till!

   • Maud 2 May, 2016 Reply

    Your article was exellecnt and erudite.