BLOG

Weekend med barn

DSC_3683

 

Det här med att vara på semester med barn, det är lite annorlunda än att vara på semester utan barn :-). Inte sämre, men annorlunda. För min del kände jag mig inte alls “begränsad” av att resa med Alma, jag njöt fortfarande i fulla drag av min semester. Speciellt njöt jag av att hänga med min familj en hel helg utan en massa måsten. Oxå njöt jag av att se hur lycklig Alma var :-).

För Alma, hon gillade semester! Mest gillade hon att få vara med mamma och pappa utan avbrott HELA helgen. Sedan älskar hon ju att bada, och att käka obegränsat med vattenmelon :-). Lite delade vi dock upp oss, M och jag. Jag fick yogat på stranden innan frukost, samt en mani/pedi. M fick en massage och ett gym-pass. Sola gjorde vi när Alma sov. Gällde bara att hitta en solplats nära skuggan så vi kunde ställa in vagnen och den sovande ungen där. Solen var varm och stark så när Alma var vaken hängde vi skuggan med henne, eller i badet.

 

DSC_3528

 

Det var väldigt skönt att Alma passerat ett år och därmed kan äta vanlig mat. Hade hon varit mindre hade vi nog fått släpa med en massa barnmatsburkar. Nu åt hon från hotellets barnmeny och var hur nöjd som. Vi åt lunch tillsammans med Alma och kvällmaten när hon somnat. Första kvällen ällde vi upp mat till rummet. Andra kvällen lät vi henne somna i vagnen också rullade vi ner henne till hotellets restaurang. Det är nog kvällsmaten som hade livit lite tåkig om vi stannat längre, eftersom Alma somnar vid 7. Hade verkligen varit att utmana ödet att åka längre bort än att vi kunde rulla henne i vagnen.

DSC_3647

 

Saker som är bra att packa med:

 • välling
 • blöjor
 • leksaker
 • napp och snutte
 • solskydd (solcreme, UV-dräkt och hatt)
 • myggskydd, inte för att det hjälpte men vi försökte…

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Caroline 18 February, 2014 Reply

  Älskar bilden av Alma alldeles röd av vattenmelon! Söta goa! Det låter som en underbar "get away". Kram!

 2. Gud va jag önskar att vi också kunde komma iväg på en resa tillsammans. Tyvärr har vi känt att det inte skulle bli någon semester om vi åkte. Nova kan verkligen inte sitta stilla och att gå ut och äta går liksom inte. Men jag är verkligen avundsjuk på er. Ser väldigt härligt ut =)

 3. Anna 18 February, 2014 Reply

  Snygg bikini, hot mama!

 4. Felicia 18 February, 2014 Reply

  Sv: Ja absolut. Är jättenöjd! :) Oh så fina bilder! Förstår att det är annorlunda att resa med barn. Men det låter som ni hade det riktigt gött! :) Lilla Alma såg ju jättenöjd ut. Kram.

 5. annelie 20 February, 2014 Reply

  Underbar läsning, verkligen. Och vilka härliga bilder!! Fina ni :)

 6. Jessica T 23 February, 2014 Reply

  Hej! Bara en fundering.. Jag och min familj (inkl dotter på 1,5 år) ska flytta till Singapore i april och jag har sett att du nämnt välling i flera blogginlägg. Finns välling att köpa i Singapore? Jag har nämligen ställt in mig på att få över tjejen på någon typ av mjölkdryck eller liknande istället då vi flyttat :)

  • lifeinsingapore 24 February, 2014 Reply

   Kul att ni är på väg till Singapore! Välling finns inte att köoa, jag drar med mig från Sverige. Men det finns många olika mjölkersättningsproduktee. Så det ska nog funka. Kram