BLOG

Welcome inside!

DSC_0892

 

GODMORGON!

Denna söndag bjuder jag med er in i mitt sovrum. Sovrummet med de magnifika fönsterna som får våra mornar att bada i ljus. Strax innan klockan 7 går solen upp över Sinapore och då har vi oftast redan hämtat in Alma och ligger och morgonmyser alla tre innan M måste hoppa in i duschen för att göra sig redo för en dag på jobbet. Just denna söndagsmorgon var det dock M som fick ligga kvar och Alma och jag som gick upp. Idag är det ju fars dag och självklart firade vi pappan som älskar mer än vad jag någonsin sett en annan pappa älska (förutom möjligen min egen pappa). Den kärlek M känner och visar för Alma, den får mitt hjärta att hoppa över ett slag. Så vi försökte ge tillbaka lite kärlek i form av ett stort paket. Men helt ärligt, jag vet inte om det är möjligt att älska mer än vad M älskar Alma :-).

 

DSC_0894

DSC_0896DSC_0898

 

Ja och när ni nu kommit hela vägen i till vårt lilla krypin kanske du kan hälpa oss lite. Vi behöver något över sängen. Något mjukt och vilsamt, har du någon ide? Och det vackra skoskåpet från Kina gulnade under färden till Singapore. Ska jag ta några varv med en vit pensel eller skulle kanske någon annan färg bli snyggt? 

 

DSC_0904

 

  

ENGLISH
This Sunday I am inviting you to have a look inside our bedroom. The bedroom with the marvelous windows that makes the room full of light. The sun rises just before 7 am in Singapore and at that time Alma is already in our bed and the whole family are enjoying some morning-snuggles before M hits the shower. This Sunday however, M was the one that got to stay in bed. Today is fathers day in Sweden and since we are Swedish we are celebrating the most loving father I have ever met (except perhaps mine). The love M has for Alma, it takes my breath away! So M got a big fathers-day gift and we tried to give some of the love back. But seriously, to love more than M loves Alma… Not sure its possible :-).

And now when I have let you inside our bedroom, you could perhaps us a bit? We need something above the bed. Something soft and calm. Any idea? And the beautiful cabinet from China. It turned yellow during the transport to Singapore and need to be freshened up. Should I go with white again or something different?

 

 

KRAM Sara

Comments

 1. Linn 10 November, 2013 Reply

  Vilket underbart rum! Dör en smula... Jag älskar fönster. Och jag älskar att vakna upp till naturligt ljus. Om jag bor utan insyn drar jag helst inte för gardiner eller persienner alls. Skåpet... Kanske någon knallig färg? Turkos? Knallrosa? Illgult? Grönt?

  • lifeinsingapore 11 November, 2013 Reply

   Ja, jag har funderat på blått. men en mer dov blå ton som känns vilsam. vi är ju ändå i sovrummet :-)

 2. Nellie 10 November, 2013 Reply

  Klart att du kände igen dig i min kaffefundering. :) Det är ju inte det första vi upptäcker att vi tycker lika om . Du sätter huvudet på spiken när du skriver att citron- och ingefärsvatten ger en renare och lättare känsla. Jag börjar alltid med det och dricker kaffet lite senare. Hmm, något ovan sängen. Det är svårt. Vi har just köpt en ny sänggavel med förvaring bakom (IKEA Brimnes) och då blev det lite lättare eftersom man kan ställa saker ovanpå. Men det blir ändå inte helt bra. Jag vet inte om det är så mjuk och vilsamt men jag kan se framför mig ett gäng olika tavlor i en skön organiserad men inte för strikt blandning. De kan kanske fortsätta bort över skåpet bredvid sängen. Ja den kärleken är verkligen underbar! Erik är precis som M så full av kärlek så det svämmar över. Det är så härligt att se. Nu blev jag till och med lite tårögd. Kram

  • lifeinsingapore 11 November, 2013 Reply

   Haha, great minds thin alike eller hur var det nu :-) Vi hade brimnäs sänggavel innan men gav upp den i detta sovrup till förmån för mer yta vid sängkanten. tavlor kan vara en bra ide, har funderingar på några bröllopsfoto. vi får se helt enkelt :-) och den där pappa-kärleken. magisk! speciellt när man valt så fina pappor till sina barn som vi har!

 3. Lisa 11 November, 2013 Reply

  Jättefint! Så läckert med glasfönster! Ja det lät nog lite knasigt i mitt inlägg, men menar att trots man är ledig så är fredagar och helger speciella-ja du förstod nog vad jag menade :)

 4. Jessica 15 November, 2013 Reply

  Underbart sovrum och vilken utsikt att vakna upp till :)

 5. Anna 19 November, 2013 Reply

  Hej Sara! Härligt sovrum!! Här kommer lite tips som kommer att bidra till att det kommer att kännas sådär härligt hotell-lyxigt, vilsamt och harmoniskt på en och samma gång. Det var ju inte vad du efterfrågade iofs, men kunde inte låta bli;) Allt från Ikea:) Måla skåpet blankt svart Häng något likt detta ovan sängen: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00148780/ Flytta sängen till mitten av väggen och således flytta skåpet till sidan av sängen, mot fönstret (eller någonannanstans i rummet, men inte bredvid sängen, för bättre balans) Placera ett par kuddar på sängen som plockar upp ett par av färgerna i tavlan (t.ex svart o beige i detta fall (Ikea) Lägg på ett tjockare neutralt men lyxigt överkast typ: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50229397/ Placera en golvlampa på vardera sida om sängen typ: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20255528/ Placera en stor mjuk, skön matta under sängen t.ex denna: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60230791/ eller denna http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00185640/ Slutligen, en grön växt i ngt hörn och en vit orkidé på det svarta skåpet och ni har en härlig oas:)! Tack för en härlig blogg! Anna

  • lifeinsingapore 20 November, 2013 Reply

   Tusen tusen tack för alla tips! Jag håller med, skåpet får inte riktigt plats. Men alla andra väggar i sovrummet ät upptagna av garderob/fönster/dörr. Men det vet de tusan om inte skåpet får åka in i gästrummet, sängen flyttas ut oxå tar jag in två sängbord istället. Igen tusen tack!!!!

   • Anna 20 November, 2013 Reply

    :):) Ett annat litet tips kan vara att våga prova att ställa sängen med huvudändan mot fönstret som ni nu har på vänster sida om sängen (om man ligger i den). Dra för draperierna bakom huvudgaveln längs hela den väggen. På så sätt bromsas energierna i rummet och det blir ett mer ombonat intryck. Det vackra skåpet får nu plats på sin befintliga vägg, men flytta det mer till mitten, bredvid sängen. Sätt en tavla ovanför skåpet istället. Förstår att ni gillar utsikten, men den har ni ju då kvar längs hela den andra väggen:)! Lycka till!

 6. Anna 19 November, 2013 Reply

  ..Eller kanske denna för ett mer vilosamt intryck: http://www.ikea.com/sg/en/catalog/products/50173215/ :)