BLOG

Workout challenge

DSC_0625

Jag är så tacksam för att min kärlek till yogan kommit tillbaka med buller och bång! Jag går lixom och längtar hela dagarna tills jag får ställa mig på mattan, underbart!

 

Hörrni, hur går det med träningen för er? Här går det faktiskt strålande, minus det faktum att jag haft träningsvärk sedan utmaningen började :-). Jag tänkte ta och redogöra för hur mina träningsveckor sett ut. Som ni ser så ligger fokus på yoga. Jag är sååå yoga-taggad för tillfället så jag kommer att fortsätta så här. Träning ska ju vara roligt och det var länge sedan jag kände mig så här motiverad (tack till instagram och alla underabara yogabilder som finns att finna där)

Vecka 1
Måndag, 60 minuters yoga. Fokus på att öppna höft och baksida lår. Benstyrka
Tisdag: 70 minuters yoga. Fokus på bakåtböjningar och armstyrka
Onsdag: 30 minuters löpning
Fredag: 40 minuter yoga. Fokus, core!
Lördag: 60 minusters styrketräning plus lite yoga

Vecka 2
Måndag: 60 minuter styrka plus lite yoga
Onsdag: 70 minuters yoga. Svettigt som bara den!
Torsdag: 60 minuter yoga core.
Fredag: 60 minutner yoga, fokus på huvud och handstående.
Lördag: 60 minuters styrka och lite yoga så klart!

Att vi faktiskt har en er nu har så klart underlättat utmaningen för mig. Yogan gör jag hemma i sovrummet när Alma sover men om hon skulle råka vakna när jag har si sådär 10 minuter kvar av min klass slipper jag avbryta. Dessutom har gympassen gjorts tillsammans med M i gymmet som vi har i huset. Hur lyxigt är inte det (att träna tillsammans med sin partner kan varmt rekommenderas)?! Även dessa pass har gjorts när Alma sovit och Rhemie varit hemma i fall hon skulle vakna. Hur gör du för att få ihop din träning?

 

 

DSC_0627

 

ENGLISH
Friends, hows the workout-challenge (workout 5 times a week during October) working for you? I have to say, I´m doing really well! Except the sore muscles I had since the challenge started :-). I am mainly focusing on yoga. Right now I am so in love with sun salutations and down ward dogs that I can not bring myself to do anything else (thank you instagram). And a motivation like this is not to be taken for granted, so I am embracing it with open arms:-). This has been my weeks so far:

Week 1
Mondag, 60 min yoga. 
Tuesday: 70 min yoga. 
Wednesday: 30 min running
Fredag: 40 min yoga.
Lördag: 60 at the gym, plus a little bit of yoga 🙂

Vecka 2
Måndag: 60 at the gym, plus a little bit of yoga 🙂
Onsdag: 70 min yoga.
Torsdag: 60 min yoga.
Fredag: 60 min yoga.
Lördag: 60 at the gym, plus a little bit of yoga 🙂

Having a er really s making this challenge possible. I do my yoga at home in the bedroom when Alma is napping. But if Alma decides to wake up in the middle of the class, I don’t have to stop to take care of her. The gym-classes I have actually done together with M at the gym in our building, pure luxury for parents with small kids :-). We hit the gym during Almas nap-time, but had Rhemie staying at home in case she would wake up. So far she has been sleeping according to plan, so she hasn’t even realized that we´ve been gone, perfect! How are you managing getting a good work-out into your busy life?

 

KRAM Sara

Comments

 1. Charlotte 17 October, 2013 Reply

  Härligt och duktigt av dig! :) Kan tänka mig att det känns skönt!

 2. Lisa 17 October, 2013 Reply

  Åh här är det ett pusslande att få ihop träningen, eftersom jag är själv en hel del. Jag tränar därför väldigt tidigt när D jobbar i sverige , så jag ska hinna med. Men gillar samtidigt att träna tidigt så det är helt ok, och jag är ändå nöjd med min resultat trots jag inte kan träna så ofta nuförtiden. Kram

 3. Christina 17 October, 2013 Reply

  Träningen låter himla kul :) Jag och yoga har inte helt kommit överrens, men det är kul de få gångerna jag gjort det. Annars så går min träning himla bra :)

 4. Sandra 17 October, 2013 Reply

  Alltså det där med yoga. Jag har liksom aldrig riktigt provat på det och är förmodligen en av Stockholms mest oviga kvinnor... Igår när jag var på passet Shape som jag brukar gå på, på Sats så var det en vikarie för den ordinarie instruktören och hela hennes pass var yoga-inspirerat och fokuserat på rörlighet och balans. Men fasen vad svårt det är alltså. Jag når ju inte ens ner till mina tår. Antagligen precis vad jag behöver, men jag är tveksam alltså... ;-) Ja, visst känns det lite jobbigt att tänka på att börja jobba? Den sociala vuxenbiten ser jag fram emot, men inte jobbet i sig... Men sen trivs jag inte till 100% heller så det spelar nog in. Även om det är 5 månader tills det är dags för förskola så känns det så nära inpå just för att jag alldeles snart ska börja jobba litegrann, så fort vi kommit överens om tiderna. Åh, året har gått för fort!!!

 5. Hanna 18 October, 2013 Reply

  Vad duktig du är! Jag är också grymt inspirerad - och du är en av mina inpirationskällor ;) Dock galet öm i kroppen just nu så om jag verkligen skulle lyssna på mig själv skulle jag ta tre dagar paus. men nope - det kan jag ju inte! ;) Idag har jag sån djävulsk träningsverk efter alldeles för många solhälsningar igår som bara skulle bli lite lätt träning men som slutade som ett av de tuffaste passen på länge.. får nog hitta något lättare idag. Styrketräning på gymmet tex! kram!

 6. Eva 19 October, 2013 Reply

  Grymt bra, fortsätt så Sara! Jag är ju inte direkt yogabiten så jag satsar på löpningen istället kombinerat med gymmande. Förra veckan bara 3 pass då V var i Singapore. Men denna veckan ser det bättre ut med 4 pass hittills och en dag kvar imon. Kram

 7. Josefine 21 October, 2013 Reply

  Vad lyxigt med en helper! Jag önskar också jag kan komma igång snart. Nu får jag börja träna igen efter mitt kejsarsnitt men då har jag antingen varit helt slut med yrsel som inte gått bort eller så har tiden inte funnits där (min bebis sova ju max 30 min så jag hinner knappt ta fram en matta känns det som :() Men gud vad jag längtar efter att komma igång! ska kolla lite yoga tutorials på youtube, då jag känner jag glömt massa sen min gravidyoga i våras. Ska försöka börja kvällstid nu när W sover för natten! Kram!

  • lifeinsingapore 22 October, 2013 Reply

   Ja, kvällstid är den enda tiden jag fick ihop det innan vi fick hjälp. Nu gör jag även lite yoga när alma är vaken och leker brevid. Men då får man räkna med att bli avbruten. jämt :-)