BLOG

Yoga med småbarn

DSC_3199

En vanlig syn hemma hos oss :-).

För några dagar sedan publicerade populära yogasidan yogobe en artikel jag skrivit om barn och yoga. Självklart ska även ni få ta del av den:-)

 

Jag yogar nästan varje dag, trots att jag har en liten Alma på snart 2 år hemma. Det kan tyckas omöjligt men det har visat sig att det faktiskt går. Dessutom gör det underverk både för både min mamma-kropp och själ. Det är nästa lite galet hur stor skillnad några minuter på mattan gör för min dag.

För mig innebar dock yogan med Alma under lång tid irriration och frustration. Irritation över att jag ständigt blev avbruten, frustration över att hon vaknade precis när mitt pass började bli riktigt roligt. Två år senare har jag äntligen förstått att bli mamma ändrar allt, inklusive min yoga  :-). Innan Alma spenderade jag flera timmar i veckan på intensiva yogaklasser på studier och yoga var lixom min egen-tid. Numera är min mest använda yoga-mattan lekmattan på Almas rum. Och min största utmaning på mattan är inte längre min handstående, utan att släppa iden om hur en yogaklass ser ut. Jag har tvingats lära mig att ställa mig på (lek)mattan utan några krav eller förväntingar. Kanske får jag 30 min flow med Alma snällt lekandes brevid, kanske får jag utöva konsten yoga-och-läsa-saga, eller så blir det bara 5 minuters yoga innan Alma totalt ger upp. Och det är ok. Jag får komiskt nog mer utav min yoga nu. Dessutom har jag nu en unge som älskar att yoga och som kastar sig in i en trebent hund som om hon aldrig gjort annat :-).

Men, jag ser till att få till i alla fall en yoga-klass i veckan som bara är min. Garanterat kids-free!

 

KRAM Sara

A few days ago one article of mine was published at a Swedish yoga-site. I really enjoy doing yoga with Alma!

 

Comments

  1. pilla 15 January, 2015 Reply

    Wow, jag vill också kunna göra en brygga! Måste fortsätta träna på det

  2. Viktoria 20 January, 2015 Reply

    Blogga oftare! Jag får abstinens. ;) Är så härligt att se dina fina bilder från Singapore. Har följt dig sedan jag själv bodde i Kina och ville läsa om andra i samma situation. (Nu bor jag dock i Paris istället!)