BLOG

Yongkang lu

På vår gata, Yongkang lu finns ett litet litet cafe som erbjuder stans bästa kaffe. I alla fall top tio, vågar inte påstå att jag testat Shanghais alla cafer :-). Cafe del Volcan heter stället och längre än så här kom vi inte idag. Vädret har varit alldeles för blöt för att lämna vår gata.

 

Och på samma gata hittar du det lilla franska bageriet som jag funderar på att hålla ansvarig för varenda litet gravidkilo jag lagt på mig. Och yes, det blev visst en liten tur inom detta bageri idag för upphämtning av efterrätt. Varsin lemon-tart.

 

Idag har vi försökt lämna lägenheten på Yongkang lu inte mindre än två gånger men inte kommit längre än ett par steg utanför lägenheten. Det har regnat och blåsit precis hela dagen och Shanghai har allt annat än uppmuntrat till små mysturer på stan. Till och med gymbesöket blev bortvalt då det innebar 20 minuter prommis enkel väg i snöstorm. Jovisst, nu mot kvällen väller snöflingorna ner för första gången i år (de lägger sig dock inte, vi är ju ändå i Shanghai).

En lite sväng på vår gata Yongkang lu hann vi dock med och fick med oss varsin take-away latte och lite fikabröd. Vår gata måste vara en av de mysigaste i stan, även när regnet öser ner. Efter fyra år i Shanghai och tre olika lägenheter så blir vårt utlåtande att gatorna runt Yongkang lu är “the place in town”.

 

Kram Sara

Comments

 1. Malin 29 December, 2012 Reply

  Så mysigt det ser ut! Och för att inte tala om gott!! Mmm!!

 2. Monica-Gravid med nr 1 29 December, 2012 Reply

  Åh, gud så gott!! Jag blir mer & mer sugen på att åka till Kina när jag läser din inlägg :) kram!

 3. Lisa 29 December, 2012 Reply

  Åh såå gott det ser ut :) Kram

 4. Ida 29 December, 2012 Reply

  Här har vi också fått en släng av Shanghai-vädret och myser inomhus med julklappsböcker och långfilm. Istället för lemontarts blir det lussekatter men det är inte heller så tokigt. Kram

  • lifeinshanghai 31 December, 2012 Reply

   Låter lika mysigt det vännen! Har spanat in ert golfspel oxå, blivit någon turnering? Kram

   • Ida 31 December, 2012 Reply

    Haha ja det blev det och inte helt oväntat spöade Thomas skiten ur oss andra!

 5. Sandra 29 December, 2012 Reply

  Det är helt klart inte ditt fel om du går upp något kilo extra med alla de där godsakerna så nära ;-) Jag har nog aldrig ätit så mycket godsaker som under graviditeten, men jag är helt övertygad om att det är allt socker som gjort honom så söt! hehe

  • lifeinshanghai 31 December, 2012 Reply

   Hahaha, ja så kan man oxå tänka. Socker ger söta barn :-)

 6. Klara 30 December, 2012 Reply

  Åh så fin blogg du har, vill du göa bloglovinbyte`? Kram