BLOG

Denna veckan har höstgardroben åkt fram och för första gången sedan (hmmm låt mig tänka…) April kanske så behövs en jacka när man går ut. Jag klagar dock inte då jag äntligen får använda min nya fina trench-coat!

 

Min jacka är uppsydd av skräddaren “Philip the tailor”. Mannen som även sydde upp Ms bröllopskostym.

Philip the tailor har det där lilla extra. Som underbart inne-foder, perfekta sömmar också kan han det där med passform!

 

GODMORGON VÄNNER!

Idag bjuder jag på ett shoppinginlägg, jag vill ju så gärna visa er min nya jacka. Uppsydd av skräddaren Philip the tailor, och jag är bara såååå nöjd! Men Philip är dyr, jag betalade 950kr för denna jacka, hade jag gått till tygmarkanden hade jag lätt fått den för halva priset, om inte lägre. Så varför väljer jag att betala dubbelt så mycket?

Jo, jag tycker helt enkelt att jag får dubbelt så mycket för pengarna :-). Först så slipper jag trängas och knuffas på tygmarkanden men framför allt så slipper jag att bli besviken. Tygmarknanden är ett underbart ställe, jag har sytt upp mycket kläder där och kommer garanterat att sy upp mer. Men det är lite “gambling” och ofta blir det i slutända något som inte är helt hundra ändå. Som en passform som inte blev helt perfekt, ett innertyg som känns billigt eller knappar som trillar av. Vad som däremot (oftast) blir bra på tygmarkanden är att kopiera. M brukar kopiera sin favvo-skjorta och får sedan skjortor med perfa passform för ca 100 kr st. Men de gånger de inte haft ngt att kopiera har passformen inte blivit helt rätt. Och om man känner att något inte är helt rätt men inte bemästrar skräddar-konsten så kan det vara svårt att tala om för dem vad de måste ändra och då kan de inte riktigt hjälpa dig.

Philip the tailor däremot, han är lixom lite mer proffsig. Jag tycker att jag får “det där lilla extra” hos honom. Som innertyget och innersömmarna i min nya jacka. Så genomarbetad och perfekt! Tyvärr är Philip the tailor är ingen skräddare som du kan hitta på stan, han har vi hittat genom kontakter och som jag redan skrivit har jag lovat att inte ge vidare hans nummer. Sorry vänner! Men det finns många skräddare som Philip i stan, trixet är bara att hitta dem.

Happy Shanghai-shopping!
Sara 

Comments

  1. Lisa 31 October, 2012 Reply

    Åh ja det är inte lätt med kläder, speciellt när alla trodde jag väntade tvillingar. Min mage var stor stor sa till och med min bm. Vädret hos er verkar inte så varmt heller så då är det svårare. Jag gick runt i leggings och stora tröjor/tunikor. Eller klänningar, jag gick ju upp ca 25 kg och gått ner ca 20 så det är roligt ni att handla igen :)

  2. Ida 31 October, 2012 Reply

    Snygg trenchcoat! Ser bekant ut på nåt sätt=)

  3. Anna 1 November, 2012 Reply

    Vilken supersnygg trenchcoat! 950kr för en skräddarsydd ses ju sinnet riktigt fynd här hemma:)