BLOG

Att rösta utomlands

DSC_2071 DSC_2073

Mitt röstkort. De skickades hem till min mamma i somras och de hann precis komma så att jag kunde ta med dem till Singapore.

 

Det har väl inte undgått någon att det snart är val. Det viktigaste valet på länge känns det som! Att gå och rösta känns som en sådan självklarhet att det nästan känns löjligt att nämna. Men snälla ni gå och rösta! Och snälla ni, rösta på ett parti som inte gör skillnad på människor!!! Som tycker att alla har lika värde och som välkomnar flyktingar till vårt land!!!

Och även du som är utomlands kan rösta, så undanflykter finns inte. Vi är utskrivna ur Sverige, det vill säga, vi är inte folkbokförda i Sverige. Men vi är så klart fortfarande svenska medborgare och har därmed rätt att rösta, men bara i riksdagsvalet (vi tillhör ju ingen kommun). Både i Singapore och Shanghai så gick man och röstade på svenska ambassaden. Om du befinner dig någon annanstans så kolla här, här finns information om hur du röstar utomlands.

I Singapore går du som sagt till Svenska ambassaden och röstar. Ta med legitimation och röstkort (har du inget röstkort fixar de åt dig). All info om att rösta i Singapore hittar du här, inklusive öppettider. Vi kommer att gå och rösta på lördag.

 

Så, gå nu och ta ditt ansvar!
Sara

Comments

  1. Lina 1 September, 2014 Reply

    Det var verkligen otroligt smidigt! Passade på att rösta igår på ambassaden i Beijing när vi ändå var i storstan för shopping. Röstkorten har ju inte kommit, men vår postgång är i princip obefintlig så vi var inte förvånade. Men som du skriver så fixar de ju det på plats istället. Inga problem.

    • Melissa 25 December, 2016 Reply

      That adressdes several of my concerns actually.