BLOG

Barnläkare i Singapore

DSC_1994 DSC_1996Några godbitar från Sverige. Svenska tidningar känns alltid lite extra lyxigt och de där pingvinerna, de har jag nästan alltid i godisskåpet. Just saltlakrits är svårt att få tag på utomlands och dessa ger hur mycket lakrits som i bara en liten pingvinplutt. En burk räcker en hel termin hemma hos oss.

 

Jahopp, vi hann inte mycket mer än att komma hem så blev lillpluttan sjuk. Håller tummarna för att det är en riktig kortis. Hon vaccinerades nämligen idag och nu framåt kvällen fick stackaren feber och somnade i min famn. Så jag håller tummarna för att det är vaccineringen och att det är över tills imorrn (vi har nämligen en playdejt med saknade Singapore-vänner inplanerad). Hur gör föresten ni andra mammor när era små är sjuka? Låter ni dem sova i eget rum, eller plockar ni in dem till er? Jag tycker alltid att det känns lite läskigt att lämna henne “själv” en hel natt när hon är sjuk.

Annars så kan jag verkligen rekommendera Almas barnläkare (här är det läkare och inte barnmorska som gäller). Hela familjen W ger henne en stor tumme upp. Det är Dr Wendy på Raffels Hospital som vi tycker så bra om, så letar du en barnläkare i Singapore är det mitt tips.

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Jens 19 August, 2014 Reply

  Dr Wendy ar fantastisk! Hoppas pluttan frisknar till snabbt.

 2. Anna Vikström 19 August, 2014 Reply

  Tråkigt att lilltösen blev sjuk :-( Ellie får alltid sova med nån av oss när hon är sjuk. Dels så vill hon ha mycket närhet när hon är sjuk o dels tycker jag själv att det känns tryggast om nån av oss är med henne.

 3. Lina 19 August, 2014 Reply

  Hoppas hon blir piggare snart! Det tär på mamma-hjärtat att se sina små sjuka. Kul att ni är tillbaka förresten. :) Vi har haft tur med sjukdomar tror jag. Har givetvis gått igenom lite av varje, men mest sedan förskolestart och då har ju Emma känts lite större. Vi har låtit henne sova i sitt rum för det mesta. Alla här hemma sover bäst då. Men vi har då också supernära mellan våra rum. Och har det behövs, oavsett anledning (sjukdom/drömmar/annat) så har jag bäddat för mig inne hos henne istället på en madrass på golvet. Så blir inte vi båda föräldrar störda. Kram

 4. Martin 20 August, 2014 Reply

  Kul att ni fortfarande går till Wendy och att ni gillar henne. Vi saknar henne jättemycket nu när vi har vårt andra barn i Sverige. Hälsa henne från Wilton och familjen Eriksson-Chong.. :-) /Martin

 5. Johanna 21 August, 2014 Reply

  Hej! Kul att läsa en om utlandssvensk småbarnsförälders vardag. Inga pekpinnar men det verkar vara en ganska vanlig missuppfattning att svenska barn sköts av en barnmorska. På BVC arbetar distriksköterska och barnsjuksköterska som har en 3 årig sjuksköterskeutbildning på högskola och en 1,5 årig specialistutbildning. Barnmorskan har också en 3 årig högskoleutbildning och en specialist utbildning på 2 år men arbetar med gravida kvinnor. I Sverige träffar barnen också barnläkare/distriktsläkare rutinmässigt flera gånger samt att sjuka barn träffar så klart en läkare. Disktriktsköterskan eller barnsjuksökterskan på BVC har screeningmottagning och ger vaccinationer och bokar därefter in tid hos läkaren om behov finns.