BLOG

Boktips!

Den bästa föräldrarboken vi kommit över hitills, The Expectant Father av Armin A Brott and Jennifer Ash. Vårt ex har vi lånat av några vänner och är på engelska. Jag vet faktiskt inte om den finns att få tag på, på svenska.

 

Som blivande föräldrar ska jag erkänna att vi har en del böcker om ämnet hemma. Böcker som vi faktiskt bläddrar i dagligen nu för tiden (perfa morgonlektyr). Men det allra bästa är faktiskt denna, The Expectant Father. Även jag tycker fast fast boken riktar sig främst till pappor.

De blivande papporna blir ofta lite lätt glömda i många böcker men i denna boken får man läsa om gradivitet, förlossning etc från en pappas synvinkel. Pappan får reda på vad som händer med mamman, barnet och då självklart hur man som blivande pappa brukar känna och agera. Sedan är det en massa bra tips och råd om hur papporna kan stötta och supporta sin tjocka fru, som att ge ryggmassage varje kväll tex :-). Faktiskt väldigt bra bok att utgår från när vi pratar om vad jag känner att jag behöver. Också väldigt bra för mig att läsa om hur många blivande pappor känner och tänker, de behöver ju också support.

Så, det var dagens boktips 🙂

Kram på er!
Sara 

Comments

 1. God förmiddag söta..Din lilla prinsessa komma vara så fin i klänningen.Jag hade med en massa böcker när jag väntade mitt första barn ,,men får ärkänna att det är inte samma att läsa som i verkligheten _)När är det beräknat att bebisen ska komma? Ha en fin onsdag..kram kram

  • lifeinshanghai 16 December, 2012 Reply

   Haha, kan tänka mig att det inte går att föreställa sig hur det kommer att bli :-). Bebsien är beräknad i slutet av januari, så inte så långt kvar nu!

 2. Caroline 12 December, 2012 Reply

  Och vilken snygg bok dessutom! Vet inte hur du kanner, men ibland kan jag foredra att lasa pa engelska, dels for att jag anvander det i min vardag (och ni i er) nufortiden men ocksa for att engelskan har sa manga ord, ibland kan en forklaring vara sa mycket battre beskriven pa engelska, mer exakt. For er del sa antar jag att all kommunikation med barnmorskor och lakare sker pa engelska ocksa (for ni har val inte hittat svensk lakare dar eller?), da kan det ju vara perfa att ha ordforadet kring barnafodande och foraldraskap med sig :) Kram!

  • lifeinshanghai 16 December, 2012 Reply

   Ja precis, det är så många nya ord att lära sig som jag numera bara kan på engelska och inte på svenska :-). Så ganska bra med böcker på engelska. Och numera läser jag lika fritt på engleska som på svenska :-)

 3. Jeanette 12 December, 2012 Reply

  Så intressant med en bok ur den blivande pappans perspektiv! Jag läste väldigt lite gravidböcker under min graviditet, fanns tyvärr inte någon tid.. :( Ja som man längtade! Det dumma var att jag fick använda mammabyxorna ganska länge efter också.. Ville inte köpa för mycket nytt i större storlek :)

  • lifeinshanghai 16 December, 2012 Reply

   Hahaha, jag kan tänka mig att det tar ett tag innan man är tillbaka i sina gamla kläder. Men snacka om att man har ngt att sträva efter :-)

 4. Jess 16 December, 2012 Reply

  Tack för tipset! Min syster och hennes kille ska ha barn i maj nästa år och eftersom hennes kille är från England är detta en perfekt bok till honom!

  • lifeinshanghai 16 December, 2012 Reply

   Ja, den är nog perfa för honom! Kan starkt rekommenderas!