BLOG

Bröllopsklänning i Shanghai

Det här med bröllopsklänningar, det är ju ändå något av det roligaste med att gifta sig, eller?! 🙂 Jag ska erkänna att för mig så gav jakten på min bröllopsklänning mig mest lite ångest. För jag verkligen ingen aning om vad jag ville ha. Helt nollad var jag och fick mest lite panik när jag provade den ena blåsan efter den andra. Den ena fick mig att se se tjock ut, nästa var för fluffig, den tredje för urringad… Trots det så lyckades jag ju till slut hitta min klänning så jag tänkte tala om hur det gick till.

Jag började faktiskt med att prova lite bröllopsklänningar hemma i Sverige, mest för att få en ide på vad jag passar i.  Och tur var det för när jag väl skulle prova i Kina var det få klänningar jag ens fick över huvudet :-). I Sverige är de flesta provexemplar i storlek 38, i Shanghai är de i storlek 34 (lycka till Sara). Shanghais wedding market är i alla fall bra för att skaffa sig en uppfattning om vad man passar i. Jag lärde mig i alla fall att de flesta vita klänningar får min timglasfigur att se 3 storlekar större ut och min ursprungliga ide om en sjöjunfrumodell i spets var en mycket dålig sådan. Till slut hittade M min bröllopsklänning i en tidning i en butik på Shanghai Wedding market.

Det var denna klänningen som agerade inspiration till min egen bröllopsklänning. Jag valde dock att låta kjolen börja lite högra upp vid midjan då det är mer smickrande för min timglasfigur.

När jag då hittat min klänning, då var det bara att hitta någon som kunde sy upp den åt mig. Som tur var är jag inte den första svensk som sytt upp en bröllopsklänning i Shanghai så det var bara att börja att börja kolla med vänner och bekannta. Många väljer att sy upp sin klänning hos Zhao Sister,  så jag gick dit för att höra mig för. De sa dock direkt att de inte kunde sy upp just den modell jag ville ha. De jobbar mest med polyestertyger och vackra spetstyger, inte sidentaft som min klänning krävde. Bra betyg får de för att de direkt sa att de inte kunde göra min klänning, får mig faktiskt att lita på dem (typiskt Kina är annars att de säger ja också blir det pannkaka). Hanna sydde upp sin bröllopsdröm i fransk spets där och den blev ljuvlig så hett tips till dig som passar i spets.

Så bokade min vän i mig på en provning hos det svenska bröllopsklännings-företaget LOVA och där sa det lixom bara klick för mig. Jag provade flera klänningar från LOVAs kollektion och fick en grym uppfattning om olika tyger, skärningar och passformer (dessutom fanns det prov-ex i min storlek :-)). Lovisa som äger och driver LOVA var urgullig och tillsammans tittade vi på min inspirationsbild och mina former och kom sedan fram till MIN bröllopsklänning. LOVA är dyrare än lokala kinesiska förmågor, det ska jag erkänna. Men å andra sidan är klänningarna gjorda i de finaste tyger och för mig var det mycket värt att kunna prata och resonera tillsammans med Lovisa. Jämnför du med svenska priser för en klänning i samma kvalitet är nog LOVA lite billligare än många andra europeiska märken.

Till slut fick jag en bröllopsklänning från LOVA gjord av 11 meters sidentaft som satt som en smäck och som gjorde underverk för mina former.

Låt oss ta en titt :-).

From the front :-). För dig med större byst kan jag verkligen rekommendera att inte köra strapless. Var så skönt med axelband som höll allt på plats och att ha en precis lagom urrigning. Bild Malin Weinert.

Kläningen gick i omlott över bysten och överdelen var veckad både fram och bak. Bild Malin Weinert.

Vecken var väldigt smickrande för figuren och framhäver smala midjor :-). Bild privat.

 

Också blev det tillslut en vit drömklänning med en kjol som beredde ut sig som en stor maräng. Jag gillar speciellt bakdelen på kjolen, det nedre vecket som lixom försvinner blev super tycker jag. Bild Malin Weinert.

KÄRLEK Sara

Comments

  1. Piccolacasa 18 August, 2012 Reply

    Verkligen fin modell på dig! Läcker ring och snygga naglar med!