BLOG

Chinese Cooking Workshop

Igår gjorde vi ett kärt återbesök hos Chef Mike (här med göteborgsposten i handen, han var tydligen med där :-)). En kock som ger lektioner i den kinesiska matkonsten. Vi har lagat mat med Chef Mike många gånger och kan varmt rekommendera honom. Du hittar honom på Chinese Cooking Workshop. 

 

Vi lagade tre rätter igår; dumplings, vårullar och nudlar. Riktigt gott och roligt att laga tyckte hela gänget.

 

Svårast att göra är helt klart dumplingsen. Det är inte lätt få dem snygga alltså.

 

Men de smakade mumms, även om de inte var de vackraste knytena 🙂.

 

Andra gick igång på nudlarna.

 

Säkert var att vi rensade faten och åt tills vi storknade. Kinesisk mat kan verkligen vara ljuvligt gott.

 

Hej vänner!

Idag har jag en sådan där dag när man tittar sig i speglen och ser ett hopplöst fall… Hjälp vad trista dessa dagar är alltså! Jag tror att det är dax att både besöka ett solarium och en frisersalong för att se om vi inte kan göra något åt eländet. Att amma har dessutom gett mig finnar, blä alltså!

Annars så fortsätter denna tisdag i matens tecken, det blir ju så när man har besök. Att resa till Kina är verkligen att göra en mat-resa. Ikväll väljer vi japanskt och kommer att gå på teppanyaki. Jag ser främst fram emot pilgrimsmusslorna och räkorna.

 

Nu knorrar mitt lilla pyre, hörs imorrn vänner!
Sara 

Comments

 1. Linn 2 April, 2013 Reply

  Nä, är det verkligen så illa? Jag vet inte, jag tycker generellt sett att speglar är mer kritiska än andra människor :-) Kul att lära sig ett annat lands matlagning på riktigt. Det är verkligen något att ta med sig hem, ett slags levande minne.

  • lifeinshanghai 2 April, 2013 Reply

   Haha, ja speglar kan vara riktigt elaka. Mun har varit det sedan jag blev gravid. Vill ha min snälla spegel tillbaka :-)

 2. Malin 3 April, 2013 Reply

  Så spännande och kul att få lära sig att laga nåt nytt!!

 3. Nellie 3 April, 2013 Reply

  Jag gissar att du strålar i alla fall trots några små kvisslor. :) Dumplings har jag lagat med en vän som är från Kina, allt enligt hennes mammas recept. Så länge det inte är för mycket deg så gillar jag det skarpt. Hoppas du fick dig en skön powerwalk. Krsm