BLOG

Detaljer

DSC_0794

Det börjar faktiskt ta sig, vårt nya hem. Visst saknar vi några lampor och Alma rum är fortfarande kaos men det börjar ändå likna något. Lägenheten på 18e våningen.

 

DSC_0795

Jag känner mig inte redo att visa några översiktsbilder men några små detaljer har vi fått till. Som dessa terrakotta-krigare från Kina som nu står i hallen och vaktar. Jag vet att dessa krigare är lite inne även i Sverige och för den som har dessa kan jag tala om att tanken är att de ska stå just i hallen och vakta hemmet från allt ont. Detta par har jag köpt på en marknad i Shanghai.

 

DSC_0798

På silverbrickan jag köpte på loppis i Nora i somras ligger ytterligare några Shanghai-fynd. Allt på denna lilla bricka kommer faktiskt därifrån. Vi har ämt oss för att försöka hålla ett tropiskt tema i vårt hem denna gång och då passar ju alla små fynd vi köpt runt om i Asien ypperligt!

 

Här i Singapore dånar åskan denna söndag och det faller sig ganska väl med stämningen på 18e våningen. Ja, vi är inte arga men trötta efter en natt med väldigt lite sömn. Så då passar det faktiskt bra att vädret uppmuntrar till att chilla hemma och jag har bara lämnat lägenheten för en tur till vårt gym (som ligger i huset). M och Alma sussar sött i denna stund och istället för att joina dem valde jag en stor kopp kaffe, choklad och er :-). Det är ju också ett sätt att ladda batterierna på!

Annars är dagens stora nyhet att vi nog lyckats bli av med banan-flugorna! Vi har ju haft en gäst på besök i helgen och även han tog del i det lilla inbördeskriget som råder här hemma. Vi mot flugorna! Det visade sig att vår gäst hade det dödliga vapnet, plastfolie! Alla de “fällor” vi gillrat runt om i lägenheten, det vill säga glas med vinäger, socker och lite diskmedel i, täcktes med plastfolie också gjorde vi små små hål. Vips så fylldes glasen med måååååånga flugor och idag när vi vaknade var det inte många kvar som surrade. Kampen är inte riktigt över än men vi ser ljuset i tunneln. Hurra!

Nu tänkte jag titta in till er, håll tummarna för att Alma inte vaknar och stör -).

 

KRAM Sara

Comments

 1. Lisa 15 September, 2013 Reply

  Tycker absolut att du ska slå till, den är lätt och enkel. Väger inget så jag kan lyfta den hur lätt som helst med Nelson i :) hehe

 2. Linda K - Hemma hos Klintons 15 September, 2013 Reply

  Vilka superfina detaljer. Gillar verkligen krigarna :) . Och bananflugor. Hua! Skönt att du vann den kampen. Ha en fin dag. kram kram

 3. Freedomtravel 15 September, 2013 Reply

  De där krigarna känner jag igen från Xian! Tror att mina föräldrar köpte när vi var där. Själv blir jag lite stressad när försäljarna sliter i en från alla håll ;)

 4. annelie 15 September, 2013 Reply

  Grattis till kampen mot flugorna! Haha. Jag gillar verkligen detaljen med krigarna. Vad skönt att de står i hallen! Det där med nån som vaktar hallen är vekligen en pers för mej sen jag inte lever med hundar nå mer.. Jag borde också införskaffa mej ett par krigare! Kram!

 5. Marie 15 September, 2013 Reply

  Ohh bananflugor är ingen hit, det kan vara svårt att bli av med, men skönt att ni vart det. Fina detaljer du visar Ja, underbart med höst, vill ha den fullt ut nu =D

  • lifeinsingapore 17 September, 2013 Reply

   Ja, hjälp vad vi fått kämpa för att bli av med dem denna gång!

  • lifeinsingapore 17 September, 2013 Reply

   Ja, hjälp vad vi har fått kämpa för att bli av med dem denna gång.

 6. Anna och en röd stol 15 September, 2013 Reply

  Vad kul att jag hittade till dig nu :) Så spännande med utlandsboende och jag kommer att besöka din blogg många gånger...ha det gott och tack för tipset om bananflugorna...fast det är nog minimala mängder som vi tampas med här. / Anna

 7. pilla 15 September, 2013 Reply

  Snygga krigare! Blir sugen på att investera i några vid nästa Asien besök. Alltid roligare att köpa grejer från originalplatsen.

  • lifeinsingapore 17 September, 2013 Reply

   Ja visst är det! Vi köper faktiskt med oss ngt från varje resa Vi gör.

 8. Annika 15 September, 2013 Reply

  Oj, så spännande att som svensk leva i en så annorlunda värld som Kina...tror jag i alla fall:) De vackra krigarna skulle jag verkligen vilja ha men har faktiskt aldrig sett såna i verkligheten. Så snygga i alla fall. Bananflugor kan vara ett aber. Mitt tips är att 3 ggr per dag i en vecka hälla en kastrull med kokande vatten i diskhon och i tvättställ. Speciellt i vattenlåstet i diskhon brukar det vara ett perfekt ställe att (detta låter kanske inte så trevligt men tyvärr går det till så) lägga ägg på :( Kokande vatten brukar funka här hemma i alla fall och självklart plocka bort övermogen frukt och liknande. Kram Annika

  • lifeinsingapore 17 September, 2013 Reply

   Tack för tipset Annika! Vi håller redan på med kokande vatten. Verkar funka!

 9. Nellie 15 September, 2013 Reply

  De där krigarna är verkligen fina. Hoppas de är bra på att vakta också. :) Vilket super-tips med plastfolie. Erik tackar och bugar, han är helt galen på dessa bananflugor. Kram

 10. Sandra 15 September, 2013 Reply

  Det är så tufft att inte få sova! :( Ja, spa-dagen kunde inte komma mer lämpligt. Hoppas du också får komma iväg och bara rå om dig själv snart. Kram!

  • lifeinsingapore 17 September, 2013 Reply

   Jag planerar faktiskt en tjejhelg i Saigon. Håll tummarna!

 11. Anna 15 September, 2013 Reply

  Härligt att ni vann, vidriga små flugor! Skönt med en lugn söndag, då är batterierna laddade inför veckan:) Kram!

  • lifeinsingapore 17 September, 2013 Reply

   Ja äntligen! Det var inte kul att ha hela lägenheten invaderad!

 12. Sandra 22 September, 2013 Reply

  Tack för tipsen ang bananflugor! Så härligt Singapore verkar! Njut!