BLOG

En weekend i Nanjing

Ett mysigt Nanjing-tips är att ta linbanan upp till toppen av Purple Mountain. För den som inte har ont i höften och som inte har något emot en utmaning i 35 graders hetta så rekommenderas att gå upp.

Gamla staden är nice men något turistig. Välj inte en svettig dag i augusti om du vill strosa runt där… Till slut flydde vi in i ett shoppingcentre 🙂

Detaljer i Nanjing

 

Ni vet ju att vi var på suprize weekend i Nanjing i helgen :-). Så fick jag frågan om Nanjing är en stad som har något att erbjuda Kina-turisten, förutom att det är en kinesisk storstad då. På den frågan svarar jag att staden faktiskt har ganska mycket att erbjuda. Men om du har ont om tid i Kina och inte hinner se hela landet, så hamnar staden ändå ganska långt ner på listan. Shanghai, Peking, Xian, Yunan och Guilin kommer alla före, men hur lätt är det att mäta sig med den kinesiska muren lixom?!

Vad kan man då göra i Nanjing? Jo, man kan bland annat skaffa sig en naturupplevelse på Purple Mountain, ett berg i utkanten av staden. Jag fick intrycket att att det går att göra långa fina hiker där och få en ganska genuin naturupplevelse, något som är få kinesiska storstäder förunnat. Och för oss som är där med en ond höft finns en linbana att åka istället. Det var supermysigt tills det började regna :-).

Ett mer kulturellt tips är att besöka Nanjings museum som beskriver den massakern som tog plats i staden i slutet på 30 talet. Nanjing var då Kinas huvudstad och blev invaderat av Japanerna. På 6 veckor mördades 300 000 Nanjingbor. Museumet är riktigt bra gjort, gratis att besöka och väldigt välbesök (läs trångt). Väl värt ett besök!

Bästa Nanjingtipset är dock att åka dit i trevligt sällskap! H och C kan varmt rekommenderas som reskamrater!

Kram Sara

Comments

 1. Alexia 16 August, 2012 Reply

  Underbara foton! man blir ju själv sugen på att åka dit ;)

 2. Dongchen Bai 18 August, 2012 Reply

  Hej Sara! Vilken tur här! Efter ett par slarviga klick på nätet hittade jag din välskrivande dagbok i går. Väldigt imponerad av dina upplevelser och jag uppsakattar att du visar upp hygglig vänlighet åt såsom allt omgivande väl människorna i Kina. Än så längre har jag varit i Sverige i snart tre år och studerar på högskolan, att hur svårt det är för en som håller sig långt långt.... brota från sin hemstad ,att skaffa tak på huvud och sätter fotfäste i ett annat land kan man aldrig inbillgar sig, men tack och lov! Man blir visar med åren så att kunna klara sig bergsäerkt bra. Jag präglas mycket av min hemstad Nanjing pga detta skäl bestämt mig kartlägga ett tecken här och jättglad att ni trivdes mycket bra där trots den förbluffande 35 graders hetta (jag redan vant vid detta=) . Gärna välja hålla på med att läsa din fortlöpande uppdapterade dagbok Mvh Andreas Chen

  • lifeinshanghai 20 August, 2012 Reply

   Hej! Vad roligt att du lämnade en lite kommentar här! Verkar som att jag varit i Kina lika länge som du varit i Sverige :-) Kul att höra att du trivs!