BLOG

Ett litet kines-tips

Godkväll på er vänner! Idag har ni en trött bloggerska med lite huvudvärk bakom knapparna. Men jag är ganska glad ändå 🙂 men en uppesittarkväll blir det inte ikväll.

Tänkte passa på att ge er ett litet litet matlagningstips som jag lärt mig här i Kina och som jag använder flera gånger i veckan. Passar bra för den som är ett stort fan av chili och vitlök. Jag använder dessa smaksättare i den mesta matlagningen, som idag tex när jag svängde ihop en pastasås med kyckling till kvällsmat.

Så här har kineserna lärt mig att använda chilin och vitlöken:

Finhacka torkad chili och vitlök. No vitlökspress, finhacka istället. Chilin kan vara svår att rätt mängd på då de kan vara så olika starka, man får helt enket prova sig fram.

Värm olja i en panna. Kineserna använder mycket solrosolja men välj efter smak. I med det gossiga.

Sedan låter man det bara fräsa en liten liten minut (innan det blir bränt och det går snabbt). Lägg i det andra du hade tänkt steka, som kyckling tex, och de får en jättego smak med en gång. Om du wookar så upprepa inför varje sak du steker.

Bon Apetit!

Comments