BLOG

Gör som kineserna, taobaoa!

Igår kom det ett helt lass med små bodys, byxor och mössor till kontoret. Jag har nämligen tagit hjälp av en kollega och ällt massa sjukt billiga bebiskläder från Kinas svar på amazon/blocket/e-bay, taobao.

 

Även om jag inte kan ett ord kinesiska går det ganska lätt att fatta var huvud-sökfältet ligger på taobao. Jag skrev helt sonika in “polarn o pyret” och “lindex” och hör och häpna. Jag fick hur många träffar som helst. Och efter att fått produkterna i min hand är mitt utlåtande att kvaliten håller måttet.

 

Läckert tyg eller hur?! Tillhör en body som kommer passa vår lilla docka när hon hunnit bli några månader gammal.

 

HÄRLIGA HELG!

Åh va det var skönt att vakna upp till helg denna morgon! Det spelar ingen roll att himlen är alldeles grå utanför fönstrena, jag myser ändå. Vi började dagen på äkta helgmaner enligt oss, med nybakta scones och ett avsnitt. Älskar att börja dagen så! Idag står det storhandling, mag-fotografering och middag med vänner på schemat. Tanken är att Hanna ska agera både fotograf och middagsgäst, tror att hon kommer att klara båda uppgifterna med bravör :-).

Annars så måste jag bra slå ett slag för Kinas svar på Amazon/e-bay/blocket, taobao. Stället där alla kineser shoppar. Jag skojjar inte, kineserna är galna i internet-shopping och på taobao hittar du ALLT (liten kuriosa, taobao omsätter mer än hela USAs internethandel tillsammans). Det går till och med att hitta svenska märken på taobao, märken som egentligen inte finns att få tag på i Kina. Som polarn o pyret och lindex till exempel :-). Med lite common sense och google cromes översättning lyckades jag hitta massa fina barnplagg för inga pengar alls (från 15kr plagget och upp). Perfekt när just barnkläder verkar vara ett kortvarigt nöje, de små växer ju så snabbt. Dock behöver man någon som har ett taobao-konto för att kunna shoppa och det har jag inte lyckats skaffa mig. Istället förlitar jag mig på mina hjälpsamma kollegor som hjälpt mig att avsluta mina köp. Nästa taobao-steg blir att hitta ett baby-gym och en amningskudde :-).

 

Kram på er!
Sara 

Comments

 1. Monica-Gravid med nr 1 15 December, 2012 Reply

  Åh, så fina kläder! Kollade in på sidan men fattade inget :) Får nog hålla mig till svenska/amerikanska sidor! Ha en fin lördag!

 2. Hanna 15 December, 2012 Reply

  en hostande och nysande fotograf/middagsgäst, men det ska nog gå bra ändå (ska bara hålla mig på lite avstånd!) Kommer om sisådär en och en halv! :) kram!

 3. Caroline 15 December, 2012 Reply

  Oh sa fint Sara! Njuter av att hora hur ni forbereder er. Kram!

 4. Helena 17 December, 2012 Reply

  Du kan lita på Polarn pyret på Taobao för de lanserade deras officiella webbutik där uppe. Annars är det inte många originalet( som tillhör lite dyrare prisnivåer) på TB så watch out. Duktig köp av barnkläder! / kram