BLOG

Green

DSC_0632

DSC_0635Vi har testat att börja dagen med en grön smoothie. Jag gillade det mer än mannen :-).

 

Jippi idag drar vi!!! Bali here we come!!!

Vi har snackat ihop oss lite om hur vi vill att semestern ska vara och vi har kommit fram till att den ska få gå i hälsans tecken. Med träning, yoga och massa nyttig och god mat i fokus. Det känns helt rätt!

Jag går förresten i tankar på någon typ av detox. Fast en mycket light sådan där jag helt enkelt bara ska utesluta det jag vet att min kropp klarar sig bäst utan. Och för mig är det alla typer av klassiska onyttigheter (socker, kakor, chips…), alkohol, kaffe och mjölkprodukter. Har förstått att många även väljer att plocka bort allt vete, bröd, pasta, gryn och frukt i denna typer av detoxar. Men min kropp mår inte bra av att ta bort just detta. Jag har testat och det lämnade mig kvalmig och fick mig att tappa matlusten totalt. Dessutom upplevde jag inga som helst fördelar. Jag testade i en månad så jag tycker att jag gav det en ärlig chans. Anyway, jag funderar som sagt på en detox light. Tagare på den?!

 

Ja, och den grön smoothien. Den hittade jag så klart hos Nellie. Recept för 2 pers är så här:
2 äpplen alt 1 mango (fryst funkar också bra)
1/2 påse babyspenat
1 avokado
1 msk citronjuice
en liten bit ingefära
1 msk grönt pulver (vetegräs, spirulina, nässlor)
ca 4 dl vatten

Mixa!

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Anna 17 April, 2014 Reply

  Jag är på! Tar bort mjölk, gluten, socker, soja, majs, jordnötter och ägg i perioder för det är snällt mot min IBS-mage. Men vill gärna hitta någon enkel detox också. Trevlig resa!

 2. Caroline 17 April, 2014 Reply

  Detta har blivit min go to smoothie den är frisk och syrlig och lite söt från bananen. Kimberly Snyder glowing Green smoothie http://www.fitsugar.com/Kimberly-Snyder-Green-Smoothie-Recipe-Weight-Loss-18356998 Njut av resan låter härligt!!

 3. Fröken L 17 April, 2014 Reply

  Låter som underbara semesterplaner. Hoppas ni får det härligt. Måste testa denna gröna smoothie. Glad Påsk! Kram Linda

 4. Nellie 19 April, 2014 Reply

  Klart jag är på! Ditt upplägg låter toppen.

 5. Caroline 23 April, 2014 Reply

  Vi är på! Kör en 5-dagars juice detox/fasta. Beroende hur bra det går kör vi eventuellt 10-dagars. Nu kör vi! Dag 1 idag

 6. Pingback: INTE att rekommendera | lifeinsingapore

  […] renare liv, utan gifter och kemikalier. Jag har ju testat lite olika saker i köket, tex denna och denna men jag håller även på at rensar och fixar i mtt badrumsskåp. Och då min ansiktstvätt och […]

  Reply