BLOG

Guldkant

Ja visst har vi nyutslagna snittblommor hemma. Vardagslyx eller hur?!

M och jag pratar ofta om hur vi kan göra livet lite bättre. Vilka delar av livet som man borde skaka om lite. När jag fyllde 30 blev det automatiskt min tur att svettas lite extra, att fundera över hur nästa 30 år kan bli ännu bättre än de 30 första.

Jag funderade på många saker, bland annat kom jag fram till att jag vill ändra mina mornar. Jag är en snoozare, en äkta snoozare. En sådan som lätt kan snooza bort 1 timme varje morgon. Ofta sätter jag klockan för att hinna blogga innan jobbet, eller göra en fin frisyr, eller börja dagen med lite yoga. Men vad gör jag?! Jo, snoozar. Oxå hinner jag inte med något av det jag tänkt och börjar dagen med att känna mig som världens lataste människa. Och det mina vänner är varken bra för självkänslan eller dagen.

Men, sedan jag kom tillbaka från Hawaii så har jag ändrat mig. Klockan ringer 06.45 och jag går upp klockan 7. Oxå gör jag något med min morgon, om inget annat så äter jag min frulle i lugn och ro, eller fönar håret. Och jag tror nog att det gjort mitt liv lite bättre. Om inte annat så känner jag mig stolt över mig själv, istället för att känna mig lat och det är en ganska stor förbättring tycker jag.

Vad skulle du vilja göra annorlunda i ditt liv?! Hade varit roligt att få fler tips om hur man kan förbättra sin dag!

Kram Sara

Comments

 1. frida 5 November, 2012 Reply

  jag väljer bort allt det som jag innan gjorde bara för att, och det som jag vet ändå får mig på dåligt humör... och jag låter inte ngn trampa på mig mer... det bestämde jag mig för när jag bytte 2an mot 3an att jag var vuxen nog att bestämma själv!

 2. Jeanette 6 November, 2012 Reply

  I vanliga fall snoozar jag med, men nu har jag en "väckarklocka" som inte går med på det :) Ibland kan jag känna att jag inte borde skjuta upp saker, men tycker nog jag blivit bättre på det med.. Ja, heja Skåne! Synd att det inte gick vägen bara.. :)

  • lifeinshanghai 6 November, 2012 Reply

   Haha, ja sovmornarna blir väl ett minne blott när vårt lilla knyte väl tittat ut :-)

 3. Anna 6 November, 2012 Reply

  Vilka underbara blommor!! Jag försöker också etablera vanan att inte snooza. Man får ändå ingen bra sömn under snooz-tiden även om det är ruskigt skönt att bara trycka på knappen och sova vidare ... Morgonpromenader kan rekommenderas! De gör verkligen skillnad på dagen.

  • lifeinshanghai 6 November, 2012 Reply

   Ja visst är blommorna läckra, och doften alltså! Mmmm! Morognprommis var en bra ide, det gör jag imorrn :-)

 4. Linn 6 November, 2012 Reply

  Känslan av att ta ansvar för sitt liv och sina dagar är skön. Det är ju faktiskt vi själva som bestämmer! En lugn stund på morgonen är guld värd. Det var en av de saker jag tidigare prioriterade bort, antingen till förmån för sömn eller för jobb. Kommer icke ske igen, kan jag säga. Jag har gjort ganska många och (för mig) stora förändringar den senaste tiden. För mig gäller det nu framöver att hålla i de goda vanorna, även fast jag har börjat jobba igen.