BLOG

Håll kvar helgen

För att behålla känslan av helg, ta två piller var 30e sekund. Inne håller 12% solsken, 15% glädje, 15% glamor, 23% anti-chefs medel, 22% stjärn-ljus och 13% frihet.

 

Så var det måndag igen och även om jag vet att ni hemma i Sverige njuter av en ledig dag så gör vi ju inte det här i Shanghai. Så jag tycker att det är värt att fundera över hur man kan behålla känslan av helg fast det är en helt vanlig vardag idag. De små godisburkarna vi fick med oss från gårdagens brunch har ett recept. Vad säger du, håller du med? Själv tror jag på att göra något lite extra för sig själv. Ta på sig fin-läppstiftet (fast man bara skrotar hemma som mamma-ledig), göra en kopp te i favoritkoppen, älla hem en riktigt god lunch och strunta i att den är 10 kronor dyrare… De små sakerna helt enkelt. Ett annat tips för att göra sina dagar så bra som möjligt är att fundera över dagens bästa. M och jag gör det ofta, frågar varandra om dagens bästa. Sedan kan man försöka hitta ett mönster, vad är det som gör en glad också göra det så ofta man kan.

Något som gör mig glad är vänner och idag ska jag möta upp en vän på lunchdejt :-). La familia är nämligen ute på stan och turistar. Alma trivs bättre på lunch så det får bli vår melodi idag.

 

Stor kram till er och trevlig start på veckan!
Sara 

Comments

 1. Hanna 1 April, 2013 Reply

  Mysigt med lunchdejt! Hopps ni kan sitta i solen någonstans, urskönt om man sitter i lä! Själv tar jag en 10-minuters "vila kroppen inför eftermiddagen" och har lagt upp benen en liten stund. Skönt det också :)

 2. Linn 1 April, 2013 Reply

  Vilket härlig inlägg! Boostar den där glädjen som redan spirar inom mig :-) Vardagslyx och vardagslycka är så viktigt. För mig kan det också vara att unna mig en extra god lunch, dricka godaste teet ur favvokoppen eller kanske bara att stanna upp en stund i solskenet och konstatera att "vad bra jag har det". Här njuts det för fulla muggar av ledig måndag - och vetskapen om att även morgondagen fortsätter på samma vis. Hoppas ni får en härlig dag, kram!

  • lifeinshanghai 2 April, 2013 Reply

   Ja, det är verkligen det lilla som gör skillnaden! Tänk vad en bukett blommor kan göra tex...

 3. Johanna L 1 April, 2013 Reply

  Vad mysigt med lunchdejt, bra sätt att hålla liv i "helgen".

 4. lisa 1 April, 2013 Reply

  Låter som en mysig dag :) kram fina sara!

 5. Malin 1 April, 2013 Reply

  Hihi vilka roliga burkar:)

 6. Anna 2 April, 2013 Reply

  Vilken bra grej att göra dagens bästa - måste jag börja med här hemma:)