BLOG

Handgjorda skor i Shanghai

För lite mer än en vecka sedan hämtade jag upp en påse med ett par handgjorda skor i från Yan Ye Handmade shoes. Exiting!

 

Mina nya fina handgjorda leopard-ballerinas. I am in love!!! Men de var på tok för dyra, det erkänner jag :-). Så går det när man faller för det dyraste skinnet i hela butiken.

 

Något som kan vara lite svårt att finna i Shanghai för oss med stora fötter (jag ligger inne med stolek 40) är skor. Så då är det en skänk från ovan att det finns en hel hög med skomakare som kan skräddarsy ett par till dig.  Superkul tycker jag då det ger en möjligheten att skapa sina dröm-dojjor. Mitt bästa tips är att gå till Mr Liu som driver skobutiken Yan Ye Handmade Shoes här i Shanghai. Ballerinas, pumps, stövlar, herrskor, damskor… allt går att göra där. Mr Liu pratar bra engelska och enligt min högst amatömässiga bedömning vet han verkligen vad han pratar om. Bra att veta är dock att han inte är prutbar (jag lyckades iaf inte) och att det tar ca 1 månad att få sina dojjor. Priserna ligger någonstans mellan 600 och 1600 rmb beroende på sko och skinn.

Du finner Yan Ye Handmade Shoes på 1363 Middle Fuxing Road (nära Baoqing Road).

 

Happy shoe-shopping!
Sara 

Comments

 1. Karin 21 November, 2012 Reply

  Verkligen supertjusiga. Men buhu att man inte kan gå i söta ballerinas längre, höstskor tycker jag verkligen är svårt:) Kram!

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Ja det är svårt. MEn om jag har tjocka strumpbyxor funkar det fortfarande med ballerinisar tycker jag

 2. Richard Weibull 21 November, 2012 Reply

  Håller helt med. Yan Ye är riktigt grymma på skor. Har 3 par därifrån, och alla håller riktigt hög kvalité. Lär helt klart bli fler...

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Ja, det känns lixom ändå ut i fingerspetsarna att det är bra kvalitet. Och superbra service!

 3. Hanna 21 November, 2012 Reply

  Oh så fina de blev!

 4. Ida 21 November, 2012 Reply

  I know, jag försökte också pruta med honom men det gick bara 100 RMB (på ett par stövlar för 1600). Han vet väl att han gör riktigt bra saker och jag är sjukt nöjd med stövlarna så det är värda varenda yuan.

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Jag, han kändes sjukt bra alltså! Är lite sugen på att beställa ett par mocka-skor när jag ändå är i farten :-). Dina stövlar var ju för övrigt sjukt läckra! Var hittade du designen?

 5. Caroline 22 November, 2012 Reply

  Han är bäst i Shanghai! Jag och Chrille är supernöjda med våra skor och de ser fortfarande ut som nya. Skomakaren här hemma sa att de var riktigt välgjorda. Och det är ju kul när det är någonting som kommer från Kina! :) Har dessutom fått dundermånga komplimanger (från folk på gatan) för mina handgjorda skor. KUL! Passa på att gör många snygga skor i Shanghai för i Sverige är utbudet ganska kass.. KRAMAR

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Kul att ni är så nöjda!!! Jag gjorde ju ett par stövlar på tre år sedan nu, inte en skråma!!!! IMponerande!

 6. Frida 22 November, 2012 Reply

  Så fina de var :) Piffar upp vilken vardagsoutfit som helst!

 7. Lisa 22 November, 2012 Reply

  Sara sara, skicka hit dem! Jag ill med ha ett par handgjorda ballerinas :) KRAM

 8. Christine 26 November, 2012 Reply

  Åh vilka snygga skor! Värd varenda RMB :-) Missade det stället när jag bodde i Shanghai, men förhoppningsvis åker jag tillbaka någon gång, och då ska jag komma ihåg det tipset. Ha en bra dag ! Kram Christine www.matikvadrat.se